Fredagens aktier: Mærsk til tops efter tal med Simcorp i hælene

Mærsk endte i toppen af C25-indekset. Her CEO Søren Skou. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Mærsk og Simcorp endte fredag i C25-toppen efter at have leveret tal for tredje kvartal. Indekset satte rekord igen trukket op af ikke mindst Mærsk.

Medvirkende til den generelt positive stemning var også positive toner fra handelskonflikten mellem USA og Kina, hvilket var med til at give ekstra styrke til stigningen i Mærsk-aktierne.

C25-indekset endte 0,7 pct. højere i rekordniveauet 1209,15 - godt 4 point over onsdagens rekord på 1205,14. Over ugen har stigningen i indekset ikke været markant. Sidste fredag lukkede indekset i 1195,87.

Pæn fremgang hos Mærsk

Mærsks regnskab for tredje kvartal viste pæn fremgang, men var generelt som ventet. En del af spændingen var løftet væk af Mærsks opjustering af forventningerne 21. oktober, hvor hovedtallene for omsætning og EBITDA også blev præsenteret.

»Der var ikke det store nyt i regnskabet, hvor vi havde fået visse tal tilbage i oktober, men der kom lidt flere detaljer,« vurderer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Han peger på, at de positive toner fra handelskrigen sammen med teknik - B-aktien har brudt 9000-niveauet - var med til at give styrke til kursstigningen.

I regnskabet fredag sænkede Mærsk forventningerne for den samlede markedsvækst i containermarkedet til 1-2 pct. fra 1-3 pct., efter at væksten i tredje kvartal faldt til 1,5 pct. fra 2,0 pct. kvartalet før.

B-aktien i Mærsk steg fredag 5,8 pct. til 9570 kr.

Simcorp også i hopla

Simcorp, der også var regnskabsaktuel, steg 3 pct. til 685 kr., efter at analytikernes forventninger blev overgået på stort set alle parametre.

Kun ordrebogen var lidt tyndere end ventet. Alligevel fastholder softwareselskabet forventningerne til 2019 om en vækst i omsætningen på 12-17 pct. og en overskudsgrad på 25-28 pct. målt i lokal valuta.

»Et absolut klart bedre end ventet regnskab. Det bliver spændende at se analytikerens vurdering i løbet af den kommende tid, når de putter tallene i regnearkene,« siger Martin Munk.

Af de syv analytikere, der følger aktien på Bloomberg, er det kun Goldman Sachs, der anbefaler »køb« med et kursmål på 825 kr. De øvrige analytikere ligger mellem 500 kr. og 690 i kursmål.

Handelsbanken har regnet på Unibrew efter onsdagens regnskab og løfter anbefalingen til »hold« fra »sælg«, efter det banken kalder for »et solidt regnskab«. Kursmålet har ligeledes fået et nøk op, så det nu er på 600 kr. mod tidligere 550 kr.

Unibrew steg 0,1 pct. til 583,80 kr. fredag.

Lidt nyt i periferien

Der var fredag også lidt nyt fra fondsbørsen mere stille eksistenser.

A&O Johansen opjusterede i sit regnskab for tredje kvartal, og aktien steg 4,3 pct. til 339 kr. Senere meddelte selskabet, at man havde købt samtlige anparter i Lampeguru. Købesummen kan samlet løbe op i 17,5 mio. kr.

STGs regnskab for tredje kvartal viste torsdag en vigende omsætningen, mens lønsomheden samtidig blev forbedre, blandt andet på grund af koncernens effektiviseringsprogram.

Nordea har siden skåret en tier af kursmålet for aktien, så det nu lyder på 100 kr. Købsanbefalingen fastholdes dog stadig.

STGs aktie faldt 0,1 pct. til 77,95 kr. efter et fald torsdag på 5,9 pct.

/ritzau/FINANS