Fredagens aktier: Lundbeck på rekordkurs sendte C20 Cap mod nye højder

Det danske aktiemarked sluttede ugen med manér, da C20 Cap-indekset fredag lukkede i det højeste niveau nogensinde trukket af pæne stigninger til særligt Lundbeck, Danske Bank og FLSmidth.

Arkivfoto: Lundbeck. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske eliteindeks steg 0,5 pct. til 1181, og højere er det ikke lukket nogensinde. Der er tale om lukkerekord nummer 29 i år. Den seneste inden fredag var den 17. juli.

Fredagens store fokuspunkt var den amerikanske jobrapport for august, men selv om tallene var svagere end ventet på både jobvækst, arbejdsløshed og lønninger, gav det ingen større bevægelser i markedet.

Medicinalselskabet Lundbeck endte i toppen C20 Cap-indekset med en stigning på 1,6 pct. til 404,30 kr., hvilket var nok til rekord.

»Aktien har haft en god periode siden regnskabet for nogle uger siden, som var bedre end ventet, og der har været stor interesse fra udenlandske investorer.«

»Vi synes, at aktien er til den dyre side, fordi seneste regnskab var drevet af produkter, som løber ind i kopikonkurrence, men vi må anerkende, at den har kørt godt,« siger Martin Munk, der er aktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Der var også rekord til Chr. Hansen, der steg 0,8 pct. til 542 kr., og DSV, som lukkede 0,9 pct. højere i 446,90 kr.

I toppen af C20 var der desuden købsinteresse for Danske Bank og FLSmidth, som - uden nyheder fremme - steg 1,7 pct. til 246,80 kr. og 1,7 pct. til 400 kr.

Rekord var der også til Nets, efter at der igen kom fokus på et forestående frasalg af virksomheden.

Financial Times kunne berette, at Nets er rykket tættere på et salg, og at kapitalfonden Hellman & Friedman stadig er favorit til at købe betalingsselskabet for mere end 31,3 mia. kr., som svarer nogenlunde til Nets' markedsværdi.

Nets bekræftede, at der fortsat er forhandlinger om et salg af virksomheden, men at intet er sikkert. Aktien steg 2,1 pct. til 157,70 kr.

»Det tyder på, at vi er meget tæt på at have en handel, hvor Nets bliver solgt og afnoteret. Det er nok tvivlsomt, hvor meget mere der er at hente i kursen, for den er steget pænt, siden historien om opkøb kom frem tidligere på sommeren. Der vil nok være en lille præmie, men ikke noget voldsomt,« siger Martin Munk fra Jyske Bank.

Derimod var fredagen mindre god for Mærsk, der kunne se containerraterne falde for femte uge på stribe. B-aktien lukkede 2 pct. lavere i 12.620 kr.

Bang & Olufsen offentliggjorde fredag et samarbejde med bilproducenten Bentley Motors om levering af et nyt lydsystem. Aktien steg 2,4 pct. til 128 kr.

Topdanmark-aktien steg 1,8 pct. til 248,50 kr., efter at schweiziske UBS hævede kursmålet til 225 kr. fra 199 kr. og gentog anbefalingen "neutral".

/ritzau/FINANS