Fredagens aktier: Gode Carlsberg-takter hjalp Unibrew op på grøn dag

Unibrew strøg fredag til vejrs i C25-indekset, der samlet steg 1,9 pct. til 1120,29, efter at branchefællen Carlsberg torsdag berettede om en god udvikling i sit regnskab for årets andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE

Unibrew strøg fredag til vejrs i C25-indekset, der samlet steg 1,9 pct. til 1120,29, efter at branchefællen Carlsberg torsdag berettede om en god udvikling i sit regnskab for årets andet kvartal.

Regnskabet viste ifølge Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier, gode takter på både geografi og prismiks, og det kan få nogle til at skæve til Unibrew.

»Det er klart, at nogle tænker, at vi også har et andet bryggeri i Danmark, der godt nok ikke har lige så stort fokus på øl, men som mangler at aflægge regnskab,« siger Nikolaj Holmsgaard.

Unibrew-aktien steg 5,5 pct. til 528 kr., mens aktien i Carlsberg satte lukkerekord med et plus på 1,2 pct. til 1002 kr. Den seneste blev sat torsdag efter regnskabet, hvor aktien steg 4,2 pct.

Siden har flere finanshuse været ude med analyseændringer for bryggeriet, herunder Danske Bank, der har løftet anbefaling af aktien til "køb" fra "hold" og skruet kursmålet op i 1120 kr. fra 980 kr.

I toppen af det danske eliteindeks endte Ambu, der uden selskabsspecifikt nyt steg 6,1 pct. til 105,60 kr.

NOVO SAGSØGES FOR 11,8 MIA. KR.

Novo Nordisk bekræftede fredag, at en gruppe aktionærer vil sagsøge selskabet for at have givet vildledende information til aktiemarkedet, efter at Dagbladet Børsen havde bragt historien. De kræver en samlet erstatning på 11,8 mia. kr.

Novo Nordisk-aktien, der fredag blev handlet uden retten til et udbytte på 3 kr., steg alligevel 1,3 pct. til 347,50 kr.

»Der er relativt ofte søgsmål mod store selskaber som Novo Nordisk, men det er ikke noget, vi er meget bekymrede for. Men det er klart, at det skaber debat om priserne i USA,« vurderer Nikolaj Holmsgaard.

Jyllands-Posten Finans kunne torsdag aften fortælle, at Danske Bank har afskediget endnu en chef som følge af skandalen omkring for høje gebyrer på investeringsproduktet Flexinvest Fri.

John Glottrup, daværende chef for forretningsudvikling i Danske Banks Wealth Management-forretning, er således ifølge tre unavngivne kilder blev afskediget. Danske Bank-aktien steg fredag 3,4 pct. til 91,12 kr.

NYE ANALYSER EFTER REGNSKABER

En stribe selskaber var torsdag aktuelle med regnskab, og det gav fredag plads til en bunke analyseændringer fra finanshuse.

Mærsk fik løftet anbefalingen hos Fearnley til »køb« fra »hold«, mens kursmålet stadig er 8100 kr. B-aktien steg 5,9 pct. til 7308 kr.

Blandt andet Handelsbanken skar kursmålet for ISS til efter regnskabet torsdag, så det nu er 228 kr. mod før 240 kr. Anbefalingen er stadig »køb« af aktien, der fredag steg 0,9 pct. til 166 kr.

I Vestas' tilfælde skar blandt andet DNB kursmålet. Det er nu 560 kr. mod før 600 kr., mens anbefalingen blev fastholdt på »hold«. Aktien i Vestas steg 0,1 pct. til 505,40 kr.

Coloplast fik efter onsdagens regnskab løftet kursmål hos CFRA til 720 kr. fra 630 kr. Aktien steg fredag 0,5 pct. til 823 kr.

MASSER AF ANALYSEÆNDRINGER

Også uden for det danske eliteindeks var finanshusene klar med analyseændringer efter torsdagens regnskaber.

Flere finanshuse så Spar Nord efter i sømmene efter regnskabet torsdag, herunder Handelsbanken, som skar en femmer af kursmålet til 55 kr., mens anbefalingen »hold« blev gentaget. Aktien steg 2,9 pct. til 52,80 kr.

Blandt andet ABG Sundal Collier skar kursmålet til for NKT, der fredag steg 6,8 pct. til 88,15 kr. Det blev sænket til 90 kr. fra 120 kr., mens anbefalingen fortsat er »hold«.

For Zealand Pharma-aktien sænkede Handelsbanken sin anbefaling til »sælg« fra »køb«, ligesom kursmålet blev beskåret med 19 kr. til 145 kr. Aktien faldt 1,7 pct. til 143 kr.

Nordea løftede sit kursmål for Bavarian Nordic-aktien, der fredag steg 6,9 pct. til 168,95 kr. Det er nu på 293 kr. mod før 275 kr., mens anbefalingen af aktien stadig er »køb«.

NNIT-aktien indhentede fredag lidt af det, den havde tabt i ugens løb. Aktien steg 4 pct. til 74,70 kr., men sluttede dog ugen 27,1 pct. lavere. SEB sænkede fredag kursmålet for aktien til 75 kr. fra 100 kr. og fastholdt anbefalingen »hold«.

Fredag kom Tivoli med regnskab for andet kvartal, der viste fremgang på top- og bundlinje. Aktien steg 0,6 pct. til 684 kr.

/ritzau/FINANS