Fredagens aktier: Fredelig dag med WDH, Chr. H og Jyske Bank i top

Det danske aktiemarked sluttede fredag med et lille plus, og det var fjerde dag i træk med en positiv afslutning.

Der var ikke de store selskabsspecifikke nyheder i C20-selskaberne, hvor Chr. Hansen, Jyske Bank og William Demant havde en kronet dag i toppen af indekset.

William Demant-aktien sprang specielt i øjnene, da aktien forinden var faldet flere dage i streg, og det er i det lys, man nok skal stigningen fredag.

- Stigningen i WDH er nok bare en reaktion på de seneste dages fald, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

WDH steg 1,8 pct. til 116,20 kr. efter at være faldet otte dage i streg fra 124 kr.

De danske eliteindeks - C20 Cap - endte 0,3 pct. højere i 957,56 og klarede sig dermed bedre end de tunge europæiske aktiemarkeder. Der var små indeksfald i England, Frankrig og Tyskland 0,2-0,6 pct. ved dansk lukketid.

Det var en relativ fredelig fredag både på nyhedsfronten og med kursbevægelserne. Den tendens ser Martin Munk fortsætte i næste uge, hvor der ikke er de store begivenheder planlagt.

Sammen med WDH endte også Chr. Hansen og Jyske Bank i C20-toppen. Begge uden selskabsspecifikke nyheder som WDH. Jyske Bank steg mest - 2,0 pct. til 316,30 kr., og Chr. Hansen steg 1,7 pct. til 387,60 kr.

Blandt de danske eliteaktier faldt Vestas med 0,6 pct. til 440,30 kr. Ifølge Jyllands-Posten overvejer vindmølleproducenten at få foden plantet solidt i Kina via opkøb af vindmøllefabrikken United Power.

LINE-RATER FALDT

Mærsks B-aktie steg 0,7 pct. til 9030 kr. trods ratefald.

Fragtraterne på de vigtige ruter mellem Asien og Europa faldt i denne uge med knap 10 pct. til 788 dollar per tyvefodscontainer (teu), skriver branchemediet JOC. Dermed er raterne på Asien-Europa-ruterne røget under 800 dollar for første gang i november. Samtidig er det tredje uge i træk med ratefald på ruterne, mens et par af de store containerrederier har annonceret rateløft.

GENMAB FIK TYSK OPMÆRKSOMHED

Genmab-aktien satte sig 0,2 pct. til 1246 kr. Den tyske bank Berenberg mener, at selskabet kan se frem til store indtægter fra partneren Janssens salg af kræftmidlet Darzalex. Men aktiemarkedet har taget fuldt højde for de støt stigende indtægter, og derfor indleder Berenberg dækning af Genmab med den neutrale anbefaling "hold" og et kursmål på 1200 kr.

- Vi mener, at den nuværende aktiekurs værdisætter Darzalex' store potentiale fuldt ud som følge af de stærke data, der er kommet frem til nu, og vi ser øget risiko på nedsiden, når den første strøm af nye patienter tager af, og salgsvæksten normaliserer sig, skriver Berenberg i et notat.

Genmabs øvrige pipeline har ikke for nærværende potentiale til at løfte interessen for aktien, vurderer Berenberg.

REGNSKABER FRA MINDRE SELSKABER

Inden markedsåbning kom regnskabet for tredje kvartal fra porebetonproducenten H+H. Aktien faldt 2,8 pct. til 70 kr. Selskabet fastholdt sine forventninger til 2016 om en organisk vækst i omsætningen på 5-6 pct. i lokal valuta samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt særlige poster (EBITDA) på 190-210 mio. kr.

Også SSBV-Rovsing sluttede 4 pct. højere i 0,159 kr. efter at have leveret tal for regnskabsårets første kvartal. Her fastholdt selskabet forventningerne til helåret 2016/17 om en omsætning på 32-35 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 0-2 mio. kr.

Byggevaregrossisten A&O Johansen stod også på dagens plan, men havde ikke leveret tal ved dansk lukketid. Aktien steg 1,2 pct. til 2970 kr.