Fredagens aktier: Carlsberg til vejrs i stigende eliteindeks

Uden selskabsspecifikke nyheder endte Carlsberg fredag i toppen af C20 Cap-indekset, på en dag hvor det danske eliteindeks steg med 0,3 pct. til indeks 1183,11, efter at 16 ud af indekset 20 aktier steg.

- Aktien har haft en god periode siden selskabets kapitalmarkedsdag i sidste uge, som kan have skabt noget interesse om aktien, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Bryggeriaktien sluttede ugens sidste handelsdag 1,6 pct. højere i 744 kr.

På tværs af Europa blæste der fredag positive vinde over aktiemarkederne, efter at USA natten til fredag dansk tid kom et skridt tættere på en budgetaftale for 2018, da budgetplanen blev stemt igennem Senatet.

- Nu er næste skridt, at den skal stemmes igennem repræsentanternes hus og det ser man positivt på med aktiebriller, da det kan bane vejen for Trumps skattereformer, som kan stimulere økonomien og forbedre mulighederne for virksomhederne, siger Martin Munk,

Lige så i toppen lå Nordea med en stigning på 1,3 pct. til 85,20 kr. og TDC, der steg med 1,6 pct. til 38,51 kr.

- TDC stiger lidt mere end sektoren generelt i Europa, men der er fredag en god stemning omkring tele, siger Martin Munk.

TILPASNINGER FØR DSV-REGNSKAB

I den anden ende af det danske eliteindeks med et fald på 1,8 pct. til 455,30 kr. lå DSV, som fredag var udsat for både et løftet og sænket kursmål.

Handelsbanken sænkede sin anbefaling til "akkumuler" fra tidligere "køb" og sit kursmål til 520 kr. fra 525 kr., mens finanshuset Jefferies hævede sit kursmål på aktien til 525 kr. fra 500 kr. og gentog sin anbefaling om et "køb" af aktien.

- Vi har fået flere peer group-regnskaber blandt andet fra Panalpina og Kühne Nagel, som der har været lidt negative reaktioner på, og derfor er man stoppet op for at overveje, om det er gået lidt for stærkt for DSV. Der er lidt tilpasninger forud for regnskabet i næste uge, siger Martin Munk.

HEDGEFONDE PLAGER PANDORA

Ligeledes i bund lå Pandora, som efter en stigning på 3,6 pct. torsdag faldt med 1,6 pct. til 581 kr.

Sent torsdag kom det frem, at Third Point LLC har øget sin shortposition til 0,53 pct. af aktierne i selskabet, og hedgefonden sluttede sig dermed til fem andre fonde, som har offentliggjort shortpositioner på minimum 0,5 pct. i Pandora og derved satser på et yderligere kursfald i smykkeselskabet.

Kapitalfonden Maverick Capital øgede fredag sin shortposition i Pandora til 0,84 pct.

FINSKE KONKURRENT-NYT TIL FLSMIDTH

FLSmidth fik fredag nyt fra konkurrenten Metso, som aflagde et regnskab, der skuffede analytikerne. Men FLSmidths steg med 1,1 pct. til 422,10 kr.

Metso, der konkurrerer med FLSmidth på markedet for mineudstyr, præsenterede et overskud før skat på 29 mio. euro mod ventede 65,1 mio. euro ifølge Bloomberg News.

GN Store Nord-aktien steg med 1,2 pct. til 204,50 kr., efter at selskabet fredag fik hævet sit kursmål af norske DNB til 165 kr. fra tidligere 155 kr., og storbanken gentog sin salgsanbefaling af aktien.

Derudover kom der fredag de ugentlige ratetal fra Shanghai Shipping Exchance, som for anden uge i træk viste en stigning i SCFI-indekset - denne gang med 3,1 pct.

A.P. Møller-Mærsk A-aktien steg med 0,4 pct. til 11.330 kr., mens B-aktien steg med 0,3 pct. til 11.760 kr.

NNIT SÆNKEDE FORVENTNINGERNE

Uden for det danske eliteindeks var der fokus på NNIT, som nedjusterede sine forventninger til hele 2017, efter at selskabet indgik forlig i en voldgiftssag med en kunde i det offentlige.

Forliget betyder, at NNIT skal foretage en engangstilbageførsel af omsætningen, og dermed påvirkes overskuddet af den primære drift negativt med 33 mio. kr., og det rammer forventningerne til omsætningsvæksten og overskudsgraden.

Omsætningen ventes nu at vokse 4-6 pct. i faste valuter mod tidligere 4-8 pct. i hele 2017, mens den organiske vækst ventes at lande på 1-3 pct. mod tidligere 1-5 pct.

NNIT-aktien faldt med 1,3 pct. til 195,50 kr.

Derudover steg Topdanmark-aktien fredag med 1,5 pct. til 259,70 kr., efter at Handelsbanken hævede sit kursmål for aktien til 186 kr. fra tidligere 164 kr.