Fredagens aktier: C20 endte med lille tab

 

C20-indekset fik reduceret noget af formiddagens tab i fredagens sene handel og endte 0,2 pct. lavere i 456,64. FLSmidth satte fokus på guldægget - FFE Minerals. De største udsving skulle findes hos sidepapirerne, idet Parken steg massivt efter en aftale med Falck Healthcare. Bioscan gik i betalingsstandsning, og aktien blev suspenderet.

 

Det var dagen derpå for Novozymes. Efter massive kursstigninger og kursrekorder måtte Novozymes-aktierne en tur tilbage, efter at selskabet afleverede skuffede forventninger til 2007 i torsdagens regnskab for 2006. Novozymes, som tabte 3 pct. i torsdagens handel, lukkede fredag 2,6 pct. lavere i kurs 499,5. Alm. Brand Henton sænkede sin anbefaling på Novozymes til "spekulativt salg" fra "neutral" grundet helårsregnskabet. Samtidig hævede Alm. Brand Henton kursmålet for aktien til 515 fra 490.

 

FLS holdt kapitalmarkedsdag i London med fokus på datterselskabet FFE Minerals. Det kraftigt voksende FFE Minerals nyder godt af, at mineindustrien oplever det største vækstboom i historien, vurderede FLSmidth. Vigtigste vækstdriver er den voldsomme vækst i kinesiske økonomi, hvilket kombineres med tidligere "underinvesteringer" i minebranchen. FFE Minerals venter, at det nuværende forretningsmiljø med høje anlægskapitalinvesteringer (CAPEX) i mineindustrien kan fortsætte i 3-5 år. FLSmidth lukkede 0,9 pct. lavere i kurs 371.

 

Vestas tabte 3,1 pct. til kurs 250. Vindmølleproducenten er klar med sit R&D-center i Singapore, og dørene ventes slået op om ca. en måned. Samtidig bliver de første seks til otte ingeniører ansat, og dermed er Vestas' Asia Pacifics nye kontor i Singapore en realitet. I resten af året vil der ske en gradvis udvidelse af antallet af R&D-ingeniører og teknikere, så der ved udgangen af i år er 25.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie tabte 0,7 pct. til kurs 56.400. Containerfragtaktiviteterne Maersk Line fortsætter med at ekspandere rutenettet. Denne gang er det ruterne til Nordamerika, Mellemøsten, Indien og Pakistan, der bliver udvidet.

 

Fredagens vinder blev underholdningsselskabet Parken Sport & Entertaiment med en kursfremgang på 6,8 pct. i kurs 1500. Parkens fitnesskæde fitness.dk har indgået samarbejde med Falck Healthcare, der leverer løsninger til at forebygge stress, overvægt og andre livsstilssygdomme. Samarbejdet skal tilbyde virksomhederne adgang til de sundheds- og fitnesscentre, som fitness.dk og Falck Healthcare råder over tilsammen.

 

Genmap tabte 4,9 pct. til kurs 371. Torsdag steg Genmab 4,3 pct. uden selskabsnyt sendt ud via Københavns Fondsbørs.

 

Bioscan, som fabrikerer biogas- og vandbehandlingsanlæg gik i betalingsstandsning og efterfølgende blev handlen med Bioscan-aktier suspenderet. Sidste handel med aktien skete til kurs 6,20. .

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )