Fredagens aktier: Banktrio til tops på overvejende rød dag

Der er stort set kun de tre banker i C25-indekset, Jyske Bank, Danske Bank og Sydbank, der fredag klarer frisag i et overvejende rødt dansk eliteindeks, der samlet dykker 0,4 pct. til 1136,66.

Stigningen kommer, efter at sektoren har været en af de få faldende i denne uge, og der er derfor tale om et lille rebound, vurderer Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

»Sektoren er faldet på grund af de dueagtige signaler fra centralbankerne, der ikke er vand på deres møller. Det er svært at skabe toplinjeindtægter i et miljø, hvor renten sendes ned,« siger Martin Munk.

Jyske Bank-aktien stryger til tops med et plus på 1,5 pct. til 243,30 kr. med Danske Bank i hælene, hvor aktien stiger 0,9 pct. til 104,45. Sydbank-aktien, der mandag ryger ud af C25, stiger 0,2 pct. til 128,60 kr.

De tre banker trodser derved sænkede kursmål fra SEB. Jyske Bank er blevet sænket til 274 kr. fra 286 kr., mens der skæres 3 kr. af kursmålet for Danske Bank-aktien til 137 kr. Der anbefales stadig et »køb« af begge aktier.

Anbefalingen er omvendt fortsat »sælg« for Sydbank-aktien, hvor kursmålet skæres til 107 kr. fra 119 kr.

TUNGTVEJENDE NOVO TRÆKKER NED

Mens der overvejende er en negativ stemning i C25, peger pilen op på tværs af Europa, hvor de ledende indeks i Frankrig, Storbritannien og Tyskland stiger 0,4 til 0,5 pct.

Der er dog ikke noget dramatisk i det danske fald, lyder vurderingen fra Martin Munk. Det kommer nemlig oven på et par gode dage og kan skyldes, at Novo Nordisk, der vægter tungt i eliteindekset, falder.

»Det er den sektor, som falder mest i Europa i dag, så der kan være en »spill over«-effekt derfra. Derudover blev Novo ramt lidt i går af en analyse fra Deutsche Bank, så der kan fortsat være lidt fra den,« vurderer han.

Aktien falder 1,2 pct. til 336,50 kr., efter at selskab torsdag aften kunne præsentere en europæisk markedsføringstilladelse til den langtidsvirkende blødermedicin Esperoct til behandling af voksne og unge med lidelsen hæmofili A.

DNB har fredag sænket sit kursmål for Pandora-aktien med 70 kr. til 250 kr., mens anbefalingen fortsat er et "hold" af aktien. Aktien falder 0,5 pct. til 228,30 kr.

KOMMENDE C25-SELSKAB MED AFTALE

Uden for det danske eliteindeks er der blandt andet fokus på Ringkjøbing Landbobank, der ligesom de tre C25-banker er blevet set igennem af SEB. Kursmålet for banken er blevet hævet knap 10 pct. til 391 kr., mens anbefalingen om et »salg« gentages. Trods løftet falder aktien 0,4 pct. til 431,50 kr.

Også Danske Andelskassers Bank, DAB, er fredag i fokus, efter at banken for anden gang i år har opjusteret forventningerne til 2019. Der ventes nu et overskud før skat på 320-360 mio. kr. mod tidligere 300-355 mio. kr., mens forventningen til årets basisindtjening løftes med 10 mio. kr. til 145-175 mio. kr. DAB-aktien stiger 3,9 pct. til 6,90 kr.

Maersk Drilling, der på mandag erstatter Sydbank i eliteindekset, har fredag gennemført salget af jack up-riggen Giant, som selskabet modtager en encifret millionindtægt før skat målt i dollar på salget. En aktie i selskabet, der på børsen går under navnet The Drilling Company of 1972, koster 480,80 kr. efter et plus på 1,8 pct.

Softwareselskabet Cbrain har fredag offentliggjort en aftale med støvsugerproducenten Nilfisk om leverance af sit F2-system til den juridiske afdeling. Cbrain-aktien stiger 3,3 pct. til 31,60 kr.

/ritzau/FINANS