Fredagens aktier: Ambu tager toppen i rødt eliteindeks

Ambus administrerende direktør, Juan-José Gonzalez, advarer om, at selskabets aktiekurs også i fremtiden kan komme til at opleve store udsving. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Ambus administrerende direktør, Juan-José Gonzalez, advarer et interview med Bloomberg News om, at selskabets aktiekurs også i fremtiden kan komme til at opleve store udsving.

Og den melding tager investorerne til sig og sender aktien op med 1,7 pct. til 94,80 kr.

Men samlet falder C25 med 0,3 pct. til 1137,9 - men over ugens løb er indekset dog steget, efter at det gik på weekend i sidste uge i 1125,94.

I interviewet med Bloomberg siger Juan-José Gonzalez, at investorerne bør forberede sig på fortsat volatilitet i Ambu-aktien, og nu hvor selskabet »går ind i meget store markeder,« så må det forventes, at "meget små ændringer i forhold til langsigtet vækst vil kunne give væsentlige bevægelser både op- og nedad for aktiekursen".

Siden Ambu-topchef tiltrådte som afløser for Lars Marcher, der blev fyret sidste måned, har investorerne reageret ved at sende aktiekursen kraftigt ned. Før Lars Marchers fyring kostede en Ambu-aktie 175,90 kr.

NOVO FÅR GRØNT LYS AF EU

Novo Nordisk har fået markedsføringstilladelse til den langtidsvirkende blødermedicin Esperoct af EU til behandling af voksne og unge med lidelsen hæmofili A.

Og selv om Sydbank-analytikeren Søren Løntoft Hansen vurderer, at det er godt nyt, så falder aktien 0,7 pct. til 338,45 kr. i de første handler.

Sydbank-analytikeren peger på, at midlet i forvejen var anbefalet godkendt af en komité under de europæiske sundhedsmyndigheder. Og heller ikke salgsmæssigt er der i Novo-sammenhæng tale om en af de helt store sællerter.

»Jeg venter et topsalg globalt på 2,6 mia. kr.,« skriver Sydbank-analytikeren om godkendelsen.

Novo venter at lancere Esperoct i det første europæiske land i anden halvdel af 2019.

SIDSTE DAG FOR SYDBANK I C25

Fredag er sidste dag for Sydbank i eliteindekset i denne omgang, da pladsen i C25 mandag overtages af Maersk Drilling. Men inden da har SEB været ude at skære bankens kursmål ned til 107 kr. fra 119 kr. Anbefalingen er uændret »sælg,« fremgår det af data fra Bloomberg News.

Også Jyske Bank, Danske Bank og Ringkjøbing Landbobank har fået ændret deres kursmål hos SEB. Jyske Bank får reduceret kursmålet til 274 kr. fra 286 kr., samtidig med at Danske Bank får sænket sit kursmål til 137 kr. fra 140 kr. For begge aktier bliver der stadig anbefalet »køb.«

Ringkjøbing Landbobank får modsat de andre banker hævet kursmålet til 391 kr. fra 356 kr. Her fastholder SEB anbefalingen »sælg.«

Sydbank stiger 0,7 pct. til 129,20 kr., Jyske Bank stiger 0,8 pct. 241,50 kr., Danske Bank stiger 0,8 pct. til 104,40 kr., og Ringkjøbing Landbobank lægger 0,1 pct. på kursen til 433,50 kr.

Mere banknyt står Danske Andelskassers Bank, DAB, der før børsens åbning opjusterede forventningerne til 2019, for.

Banken venter nu et overskud før skat på 320-360 mio. kr. mod tidligere 300-355 mio. kr. Samtidig løftes forventningerne til årets basisindtjening med 10 mio. kr. til 145-175 mio. kr. mod tidligere 135-165 mio. kr.

Investorerne kvitterer med at sende aktien op med 4,5 pct. til 6,94 kr.

SALG AF GIANT

Netop Maersk Drilling, der på børsen går under navnet The Drilling Company of 1972, har gennemført salget af jack up-riggen Giant, oplyser boreselskabet i en meddelelse fredag morgen.

Køber er Lotos Petrobaltic Group, og ifølge Maersk Drilling modtager det en encifret millionindtægt før skat målt i dollar på salget

Aktien stiger med 0,9 pct. til 476,80 kr. fredag morgen.

Og i Mærsk-boldgaden har A.P. Møller-Mærsk fået skuffende nyt fra ratefronten, da både det overordnede SCFI-rateindeks og prisen for fragt af en tyvefodscontainer (teu) fra Asien til Nordeuropa faldt i ugens løb.

En B-aktie i Mærsk ligger med i bunden af C25 med et fald på 1,4 pct. til 7890 kr.

/ritzau/FINANS