Frasalg af store teknologiselskaber genoptaget på Wall Street

Indekset for de store teknologiselskaber, herunder Facebook og Alphabet, var udsat for en korrektion mandag, da investorerne var nervøse over for teknologi-aktierne forud for Apples regnskab senere denne uge.

Indekset for de store teknologiselskaber, herunder Facebook og Alphabet, var udsat for en korrektion mandag, da investorerne var nervøse over for teknologi-aktierne forud for Apples regnskab senere denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric Gaillard

Det skriver Financial Times.

Aktierne fra store teknologiselskaber, herunder gruppen kendt som Faangs (Facebook, Amazon, Apple,Netflix, Google), har styret markedet de seneste år. En advarsel fra Facebook i sidste uge om at selskabet vil skrue ned for væksten for bruger- og reklamesalgene medførte et brutalt salg af aktier for de sociale netværk.

Inden mandag i New York, havde salgene allerede spredt sig gennem teknologisektoren og påvirkede kraftigt nogle af benchmark indeksene.

»Disse virksomheder har trodset tyngdekraften i mange år, og de begynder at komme tilbage til jorden nu,« siger Michael Underhill, der er investeringschef for Capital Innovations, til Financial Times.

Teknologisektoren i S&P 500 har tabt mere end 5 pct. siden Facebook indberettede sin indtjening den 25. juli. Facebook udgjorde omkring 125 mia. dollars ud af de 280 mia. dollars som markedsværdien faldt.

NYSE Fang+ indekset, som er en udvidet gruppe fra de originale Fang-aktier, faldt med 3,7 pct. på Wall Street. Det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt med 1,4 pct.

Indtjeningen for Apple og Tesla i denne uge vil være afgørende for, om salgene fortsætter, eller om nedgangen begynder at tiltrække købere.

Steven DeSanctis, der er analytiker i Jefferies, tror, at hvis to ud af fem Faang-aktier meddeler skuffende resultater samtidig med andre vækstaktier, vil fokus skifte fra vækst til værdi.