Fransk ISS-konkurrent udfordret på vækstfronten

Franske Sodexo, der konkurrerer med ISS inden for forskellige serviceområder, har ikke helt så gunstig vækst som ventet. Det viser servicegruppens salgstal for de første tre kvartaler af regnskabsåret 2014/15.

ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

I perioden er Sodexos omsætning steget til 15,1 mia. euro, en vækst på 9,5 pct. i forhold til samme periode i 2013/14. En stor del af fremgangen stammer dog fra valutaudsving, da der underliggende kun var en organisk vækst på 2,2 pct. i perioden.

Det var dermed en skuffelse i forhold til analytikernes bud på en organisk vækst på 2,5 pct. ifølge Financial Times.

Det var især Europa, der spændte ben for Sodexos salgsfremgang. I Fastlandseuropa var der negativ organisk vækst på 0,2 pct. i årets første ni måneder. Storbritannien og Irland viste til gengæld organisk vækst på 10 pct.

Inden for Sodexos divisioner gik salget på det største område, Corporate, frem med 3,7 pct. organisk til 7387 mio. euro over de ni måneder. Corporate er bedst sammenlignelig med ISS' forretningsområder ifølge Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen.

Sodexo er samtidig tvunget til at skære i sine forventninger. Den organiske vækst for hele 2014/15 ventes nu kun på 2,5 pct. mod tidligere 3 pct. Det er besvær i Laintamerika og visse europæiske lande, der giver vækstknas.

Det franske selskab offentliggør ikke tal for driftsresultatet i periodemeddelelsen, men fortæller dog, at der ikke er sket væsentlig ændringer i den finansielle position siden halvårsregnskabet.