Fransk energiselskab ryger til tops efter pænt regnskab

Aktien i den franske elektricitetsvirksomhed Électricité de France, EDF, ryger til tops i det europæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på 8,35 pct., efter at selskabet fremlagde regnskabstal, der var bedre end ventet.

Foto: JACKY NAEGELEN. EDF, der er Europas største strømudbyder, havde et driftsresultat (EBITDA) på 17,6 mia. euro, hvilket ifølge Bloomberg News er bedre end analytikernes forventning, der lød på 17,47 mia. euro. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

EDF, der er Europas største strømudbyder, havde et driftsresultat (EBITDA) på 17,6 mia. euro, hvilket ifølge Bloomberg News er bedre end analytikernes forventning, der lød på 17,47 mia. euro.

Den justerede nettoindtægt faldt med 0,6 pct. til 4,82 mia. euro i 2015 i forhold til året før. Tallet er dog højere end ventet, da analytikerne estimerede en nettoindtægt på 4,15 mia. euro.

Virksomheden skærer desuden udbyttet til 1,10 euro fra 1,25 euro sidste år. De senere år har selskabet øget gælden for at udbetale udbytte, og den lavere udbetaling sker som følge af forventninger om faldende energipriser fremadrettet.

- Vi er nødt til at tage faldet i priserne med i vores overvejelser. Vi er relativt let ramt i 2016, da dele af salget er lavet på forhånd. Frem mod 2017-2018 vil vi blive hårdere ramt af faldet i priserne på markedet, hvilket fører til, at vi gennemgår finansierings- og gældsligningen i selskabet, siger direktør Jean-Bernard Levy ifølge Bloomberg News.

Det fremgår af regnskabet, at selskabet forventer, at EBITDA vil være på et niveau mellem 16,3 mia. euro og 16,8 mia. euro i 2016. Selskabet forventer desuden at skære driftsomkostningerne med 700 mio. euro frem mod 2018. Derudover har EDF et mål om et positivt cash flow efter at have udbetalt penge til investorerne i 2018.