Frank Aaen: Nykredits fejlslagne bankeventyr årsag til børsnotering

Det er Nykredits fejlslagne bankeventyr, som er den egentlige årsag til, at virksomheden nu mangler et milliardbeløb, og derfor er nødt til at gå på børsen. Det er ikke nye, internationale kapitalkrav, som ledelsen har forsøgt at overbevise omverdenen om.

ARKIVFOTO 2009 af Nykredit skilt Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så skarp lyder kritikken fra flere kritikere - herunder et tidligere folketingsmedlem, skriver Finans.

»De har rodet sig ud i voldsomme problemer med bankforretningen med swap-lån. Det er forargeligt, at man begrunder en børsnotering med kommende Basel-krav, hvis Nykredits bank i virkeligheden er årsagen,« siger Frank Aaen, tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten, som nu forsøger at blive valgt ind i Nykredits repræsentantskab.

Siden finanskrisen har Nykredit samlet set brugt 17,6 mia. kr. på sine bankaktiviteter, viser nye beregninger foretaget af Finans.

»Det er skræmmende, at Nykredit Bank har kostet et tocifret milliardbeløb, som kunne have ligget som polstring nu. Det tyder på, at der er langt større problemer i banken, end ledelsen hidtil har villet være ved,« siger Jens Vesterbæk, medlem af Nykredits repræsentantskab.

Nykredits ledelse forsvarer den udskældte bankforretning.

»Vi er stadig tynget af de swap-lån, der blev ydet til andelsboligforeninger før finanskrisen i 2008. Ser man bort fra dem, udgør bankens kerneforretning 26-29 pct. af koncernens samlede indtjening. Så banken er vigtig for koncernen og har stor værdi,« siger Søren Holm, koncerndirektør i Nykredit, til Finans.