Fra bedst til værst: Stor bølgegang i dansk aktie efter gode nyheder om coronavaccine

Bavarian Nordic-aktien var kortvarigt i hopla mandag morgen, efter at det danske biotekselskab har offentliggjort nye data for sin vaccinekandidat mod covid-19. Men efter tre kvarters handel er den pludselig den dårligste aktie i dagens handel i C25-indekset.

Biotekselskabet Bavarian Nordic arbejder på en dansk vaccine mod covid-19, som de håber kan vinde indpas som boostervaccine. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bavarian Nordic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien i det danske biotekselskab Bavarian Nordic var hurtig til at stryge til vejrs med mere end fem procent ved fondsbørsens åbning klokken 9.00, efter at der tidligere mandag morgen kom godt nyt om selskabets kandidat til en dansk coronavaccine.

I en meddelelse til fondsbørsen fortæller Bavarian Nordic, at de første data fra vaccinekandidatens vigtige såkaldte fase 2-studie, der skal bane vejen for et sidste og afgørende forsøg, indikerer en effektivitet mod coronavirussen på over 90 procent, når den gives som boostervaccine til tidligere vaccinerede med andre vacciner.

Efter tre kvarters handel er der dog vendt rundt, så Bavarian-aktien klokken 9.45 ligger med et fald på to procent – hvilket p.t. gør den til dagens bundskraber i eliteindekset C25.

Senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der dækker branchen tæt, vurderer, at Bavarian Nordic har fremlagt nogle »meget, meget stærke toplinjeresultater for deres vaccinekandidat«, som han mener i sig selv bør retfærdiggøre en markant kursstigning.

»Når den ikke har taget et større kurshop, skyldes det højst sandsynligt, at Bavarian Nordic også har meddelt i morges, at de vil accelerere testforsøgene med deres RSV-vaccine og derfor må nedjustere forventningerne til årets driftsresultat,« siger Søren Løntoft Hansen.

I kølvandet på nyheden om de gode takter kaldte den amerikanske storbank Citi hurtigt de foreløbige resultater »så gode, som de kan blive« og forudse, at Bavarian-aktien vil stige med over 25 procent. Finanshuset Jefferies kalder også resultaterne signifikante og forudså inden markedets åbning, at de »formentlig« ville blive modtaget godt.

Hos Sydbank forventer Søren Løntoft Hansen da også, at aktiekursen vil blive noget højere – bare ikke nødvendigvis i dag. Der kan dog godt ske noget, når Bavarian Nordic fortæller mere om resultaterne og uddyber morgenens fondsbørsmeddelelse på en telekonference i eftermiddag klokken 14.

»Det springende punkt for vaccinen bliver, om den slår de allerede etablerede vaccinespillere på markedet – både i forhold til effektivitet og beskyttelsesprofilen – altså hvor længe der går, før niveauet af antistoffer begynder at dale,« siger Søren Løntoft Hansen og fortsætter:

»Det helt store spørgsmål er nu, om vaccinen kommer op i nærheden af en effektivitet på 96-97 procent. Det skal den kunne for at konkurrere med Pfizer/BioNTech og Moderna, og så er det væsentligt, hvor hurtigt beskyttelsen begynder at fordufte.«