Forventninger trak USA-kurserne op

Skeletterne har holdt sig i skabet i de amerikanske halvårsregnskaber indtil videre. Investorerne satser på, at fortsætter sådan.

Foto: Reuters.
Læs mere
Fold sammen
Kurserne steg på de amerikanske børser torsdag i forventning om, at PC-kæmpen IBM afleverer et hæderligt halvårsregnskab efter lukketid og at fredagens bankregnskaber ikke indeholder de store overraskelser. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

IBM steg 2,5 procent på regnskabsforhåbningerne, og det trak godt for på de teknologitunge indekser. De fik også hjælp af mobilchip-producenten Qualcomm, der steg over én procent, da dets aktie blev opgraderet af RBC Capital Markets.

Fredag kommer der andetkvartalsregnskab fra flere af de helt tunge finanshuse. Bank of America, Citi Group og Merrill Lynch forventes at tage en stor del af opmærksomheden, da deres resultater vil være med til at indikere, hvor dybt krisen stikker.

Dow Jones Industrials-indekset lukkede i et plus på 1,1 procent. Det brede Standard & Poor 500-indeks sluttede i en stigning på 0,9 procent, mens Nasdaq Composite, der er meget teknologitungt, endte i et plus på 1,2 procent.