Forventer roligere åbning efter gårsdagens aktie-rally

Efter mandagens voldsomme danske stigninger afventer investorerne nu tirsdagens udvikling.

Læs mere
Fold sammen
Det danske C20-indeks lukkede mandag markante 5,9 pct. højere i 275,38, mens det kun blev til marginale europæiske stigninger på mindre end 0,5 pct.

"Det januar-rally, vi har oplevet på årets to første handelsdage, vil nok aftage noget tirsdag. Den positive stemning de seneste par dage skyldes primært en forventning om, at der vil komme nye penge i aktiemarkedet, som vi ofte oplever det i januar," siger chef for Sales Trading, Mads H. Zink, fra Danske Bank til RB-Børsen.

Han fortsætter.

"Nu er aktierne kørt lidt op på den forventning og så må vi se, om der reelt kommer et massivt inflow af ny kapital til aktiemarkedet i de kommende uger. De amerikanske aktiemarkeder formåede ikke at slutte i plus mandag, og olieprisen er begyndt at bevæge sig lidt op igen, efter konflikten i Gaza området fortsætter, hvilket vil påvirke aktiekurserne i dag." A. P. Møller - Mærsks B-aktie lukkede mandag 8,5 pct. højere i kurs 31.900, og investorerne vil afvente tirsdagens udvikling efter mandagens massive fremgang. Også Carlsberg rykkede i går frem med knap 8 pct. til kurs 202.

RB-Børsen