Fortsatte udfordringer i godkendt USA-regnskabssæson

Udviklingen er i det store og hele godkendt, når der ses på den amerikanske regnskabssæson. Men stadig ligger der udfordringer og vente. Det vurderer aktiestrateg Otto Friedrichsen hos Formuepleje.

Foto: SPENCER PLATT. En fortsat positiv udvikling i det amerikanske arbejdsmarked, boligmarkedet, tillidsindikatorerne og lignende kan over tid øge efterspørgslen og derigennem virksomhedernes omsætning i USA.
Læs mere
Fold sammen

Omsætningen og indtjeningen i virksomhederne viste bedring og var samtidig marginalt over markedets forventninger. Vækstniveauerne er fortsat beskedne og udmeldingerne fra selskaberne er fortsat forsigtige. Det er en forlængelse af de tendenser, der er set de seneste kvartaler.

»Den amerikanske regnskabssæson er nu stort set overstået, efter at knap 90 pct. af selskaberne har rapporteret tal. Ses der på S&P 500-indekset er der tale om bedre end ventet indtjening, mens omsætningen overrasker marginalt positivt. I forhold til vækstniveauerne har der i andet kvartal været en samlet indtjeningsvækst på knap 4 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, mens omsætningen er steget med 1,25 pct.,« forklarer Otto Friedrichsen.

Ifølge aktiestrategen er den positive nyhed, at indtjeningen og omsætningen begge viser vækst. Modsat er den dårlige nyhed, at forventningerne til indtjening og - i et begrænset omfang - omsætningen er blevet kørt kraftigt ned i perioden op til regnskabsaflæggelsen.

»Det, at selskaberne formår at overraske marginalt positivt i forhold til forventningerne, skal derfor tolkes varsomt, idet indtjeningsbarren blot er blevet sænket,« konstaterer Otto Friedrichsen.

De positive tendenser kombineret med den fortsatte bedring i makrofundamentalerne er værd at notere sig. En fortsat positiv udvikling i det amerikanske arbejdsmarked, boligmarkedet, tillidsindikatorerne og lignende vil i Otto Friedrichsens optik over tid øge efterspørgslen og derigennem virksomhedernes omsætning.

»Omsætningen er den primære nøgle til en accelererende indtjeningsvækst, hvorfor jeg med optimisme hæfter mig ved kvartalets fremgang på 1,25 pct.,« lyder det fra aktiestrategen.