Fortsat underskud i DLH - men bedre tider på vej

Trævarekoncernen DLH er fortsat påvirket af det globale økonomiske tilbageslag. Det fremhæver selskabet i halvårsregnskabet.

Læs mere
Fold sammen
- Markedsudviklingen i 2. kvartal bekræfter dog indtrykket af en stabilisering af efterspørgsel og priser, omend med store lokale og regionale variationer, konstaterer selskabet.

For hele første halvår blev koncernomsætningen 1851 mio. kr., hvilket er 33 pct. lavere end den tilsvarende periode sidste år.

DLH har siden efteråret 2008 igangsat en række reorganiserings- og effektiviseringsinitiativer. Det har fået omkostningerne ned med 20 pct. i forhold til tilsvarende periode sidste år.

For første halvår gav driften (EBIT) et underskud på 27 mio. kr. mod et overskud på 32 mio. kr. i første halvår sidste år.

Overskudsgraden blev reduceret med 2,6 pct.-point til minus 1,4 pct. i forhold til 2008.

Samlet kom DLH ud af første halvår med et underskud på 103 mio. kr. mod et underskud på 15 mio. kr. i første halvår 2008.

- I denne resultatberegning er indkalkuleret, at driftsunderskuddet i en række lande (særligt i Afrika) ikke kan forventes udnyttet inden for den tidshorisont, som koncernen lægger til grund for aktivering af skatteunderskud, oplyser selskabet.Trævaregrossisten DLH fastholder forventningerne til 2009, hvor selskabet venter en omsætning på omkring 4 mia. kr. og et underskud før skat, der er væsentligt mindre end i 2008. Det oplyser selskabet i forbindelse med regnskabet for første halvår.

- Udviklingen i 2. kvartal understøtter koncernens forventning om en gradvis stabilisering af efterspørgsel og markedspriser i løbet af 2009 og 2010, fremhæver selskabet.

RB-Børsen