Fortsat tiltro til aktiemarkedet - Danske Bank

 

Massive fald på de amerikanske og asiatiske aktiemarkeder er kun midlertidige. Og om et nogle uger er de tilbage på rette spor. Det mener i hvert fald aktiestrateg i Danske Bank Morten Kongshaug.

 

- Det vi oplever nu, er kun en korrektion og ikke en recession. Aktiemarkedet kommer igen om fire uger, men indtil da er det lidt usikkert. Men vi har fortsat tiltro til markedet, siger han til RB-Børsen.

 

Han mener, at det er en overbekymring på det amerikanske kreditområder, der nu får aktierne til at falde.

 

- Vi har set lignende tilfælde nogle gange i løbet af året, og markedet er kommet igen hver gang. Og det har længe været vores vurdering, at der skulle komme en korrektion af markedet på baggrund af det amerikanske boligmarked. Men vi mener, at folk skal have is i maven, hvis man har en tidshorisont på 12 måneder. Og hvis vi kigger ind i 2008, ender markedet på et plus, siger Morten Kongshaug.

 

Dog skal man reagere, hvis horisonten er kortere, da faldet godt kan vare ved lidt tid endnu, vurderer han..

 

Det er udviklingen på det sekundære lånemarked i USA, som investorerne er nervøse for. Det sekundære lånemarked eller de såkaldte subprime lån dækker over boliglån i USA, der er typisk er ydet til kunder, hvis kreditværdighed ikke rækker til et almindeligt lån.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )