Fortsat positive investorer trods Fed-udsigt

De amerikanske aktier lukkede med mindre stigninger mandag.

Læs mere
Fold sammen
Fredagens stærke jobrapport var fortsat i investorernes fokus, og med en økonomi i langt bedre form end antaget, er frygten for, at Federal Reserve vil starte en nedtrapning på det pengepolitiske møde den 17. og 18. december, afløst af en positiv indstilling til en normaliseret pengepolitik.

Det brede S&P 500-indeks sluttede 0,2 pct. højere i rekorden 1808,37, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et plus på 0,2 pct., hvilket sendte indekset op til 4068,75. Det er det højeste niveau siden de glade dot.com dage i starten af årtusindet.

Det aldrende Dow Jones Industrial Average-indeks lukkede med en marginal stigning i 16.025,53.

Tirsdag morgen handles futures på de tre amerikanske aktieindeks med stigninger på op mod 0,1 pct. i Asien.

- Investorerne er blevet mere komfortable med tanken om en nedtrapning (af de pengepolitske lempelser, red.), da det er på baggrund af, at økonomien bliver stærkere. Det er i bund og grund ikke nogen dårlig ting. Den næste uges tid vil være præget af spekulationer omkring timingen, siger investeringsstrateg Walter Todd fra Greenwood Capital Associates i South Carolina til Bloomberg News.

Efter slutklokken havde lydt, oplyste topchef i Federal Reserves afdeling i Dallas, Richard Fisher, at han i næste uge vil opfordre sine kolleger i Federal Reserves pengepolitiske komite til straks at begynde en reduktion af de månedlige obligationsopkøb på 85 mia. dollar.

Fødevareselskabet Sysco Corporation vil købe kollegaen US Foods for 3,5 mia. dollar og samle to af de største fødevare-distributører i USA. Umiddelbart gav det anledning til en kursstigning på 13 pct., men bekymringer over, om myndighederne vil godkende en sådan transaktion fik handlerne til at lægge låg på aktiekursen, der dog sluttede med et plus på 9,7 pct.

Investorerne tog også godt imod aktien i det største flyselskab i verden American Airlines Group. Det var første handelsdag efter fusionen mellem American Airlines og US Airways fusion, og aktien lukkede i 24,60 dollar.

Fastfoodkæden McDonalds rapporteret om et fald i det amerikanske salg i november, og investorerne kvitterede med at sende aktien ned med 1,1 pct.

Kursfaldet i Blackberry fortsatte og ramte et 52-ugers lavpunkt. Aktierne i den engang dominerende smartphone-producent er faldet over 50 pct. i år. Investorerne er bekymrede for Blackberrys fremtid, efter at selskabet har droppet planer om at blive afnoteret i november. Aktien faldt 2,2 pct.