Fortsat nedtur for C20-aktierne

De danske aktier fortsætter torsdagens nedtur, og C20-indekset ligger over middag 0,9 pct. lavere i 467,81.

Stemningen på de tre store europæiske markeder er også negativ, dog i et mere moderat omfang. Det amerikanske Senat godkendte torsdag en ny energipakke, og det sætter fokus på Novozymes, Danisco og Vestas, som bliver direkte påvirket af pakken.

Novozymes og Danisco-investorerne kan notere sig, at den nye energipakke vil sikre en forøgelse af produktionen af bioethanol og andre biobrændstoffer med faktor syv. Pakken lægger op til, at der skal produceres 36 mia. gallon bio-benzin om blot 15 år, hvilket skal ses i lyset af den nuværende produktion på 5 mia. gallon årligt. Novozymes stiger 0,3 pct. til kurs 585.

Danisco ligger over middag 2,2 pct. lavere i kurs 362,5. Den lave dollarkurs og høje råvarepriser gør det svært for topchef Tom Knutzen at realisere koncernens indtjeningsmål ifølge investeringsbanken Carnegie. Det skriver Dagbladet Børsen. Danisco er regnskabsaktuel på mandag.

Vestas falder 1,6 pct. til kurs 508, efter godkendelsen af den amerikanske energipakke. For Vestas er det negativt, at energipakken ikke længere indeholder Renewable Energy Standard, som var et bindende forslag om, at energiselskaberne skal få 15 pct. af energien fra vedvarende kilder i 2020.

Storbanken HSBC øger kursmålet på Vestas-aktien fra 385 kr. til 675 kr. HSBC er generelt optimistiske, når det drejer sig om vindmølleindustrien, og anbefalingen fra finanshuset lyder fortsat på "overvægt".

Pharmexa stiger 3,8 pct. til kurs 9,6, efter indgåelse af en ny aftale, der udvider selskabets forsknings- og licensaftale med Lundbeck fra april 2000, hvorunder Lundbeck har en global eksklusiv licens til PX106, en vaccine mod Alzheimers sygdom udviklet af Pharmexa. Aftalen indebærer en kontant betaling på 10 mio. kr. til Pharmexa ved underskrivelse. H. Lundbeck overtager endvidere visse omkostninger forbundet med patentering. Pharmexa opjusterer sine forventninger til årets resultat og venter nu et årsunderskud på ca. 170 mio. kr. Lundbeck stiger 0,2 pct. til kurs 147,5.

Intermail, som fredag er regnskabsaktuel, stiger 3 pct. til kurs 190. Producenten af kuverter og postemballage endte med en omsætning på 491 mio. kr. for regnskabsåret 2006/2007, hvilket er lidt svagere end forventet. Resultatet før skat blev som forventet på 27 mio. kr. Forventningerne til regnskabsåret 2007/2008 lyder på 600 mio. kr. i omsætning og et resultat før skat i niveauet 22-27 mio. kr.

RB-Børsen