Fortsat heftig spekulation i Carlsberg-kursfald

Aktien i Carlsberg har oplevet en markant nedtur siden bryggerikoncernens skuffende halvårsregnskab og nedjustering af helårsforventningerne, men det kraftige kursfald har tilsyneladende ikke dulmet interessen for at spekulere i yderligere fald i aktien.

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK. Carlsberg kom med regnskab 19. august. Forud for det blev aktien handlet i kurs 590 kr., men på regnskabsdagen faldt den knap 10 pct. til 535,5 kr.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge tal fra Markit Financial Information Services er short-interessen - appetitten på at låne Carlsberg-aktier - omtrent på samme høje niveau nu, som før regnskabet, og i løbet af det senest års tid er omfanget af udlånte Carlsberg-aktier blevet mere end tredoblet.

Hvorvidt de udlånte aktier allerede er solgt - populært kaldet shortet - eller om investorerne blot har positioneret sig til muligheden for at gøre det, viser tallene ikke, men investorer indgår typisk denne type forretning med henblik på at sælge aktien.

Det sker i håb om, at solgte aktier kan købes tilbage billigere på et senere tidspunkt, hvorefter udlånsforretningen i givet fald kan afvikles med en gevinst.

- Short-sælgere ser ud til at have profiteret af det seneste fald i Carlsberg-aktien. Short-interessen blev tredoblet over det sidste år, og før aktiens nedtur var 5,1 pct. af Carlsbergs aktier udlånt. Short-interessen er for nærværende fortsat høj med 5,5 pct. Den nuværende short-interesse er over tre gange højere, end niveauet for 12 måneder siden, skriver Markit Financial Information Services.

Carlsberg kom med regnskab 19. august. Forud for det blev aktien handlet i kurs 590 kr., men på regnskabsdagen faldt den knap 10 pct. til 535,5 kr. Siden er den dykket yderligere til et aktuelt niveau torsdag middag på omkring 501 kr.