Fortsat fuld fart på Novo-aktien

Det danske medicinalselskab Novo Nordisk var med en solid fremgang med til at holde C20 oven vande.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske eliteindeks lukkede 0,48 pct. højere i 413,48. Uden for C20-regi var Bavarian Nordic i hopla efter nyt fra den amerikanske konkurrent Dendreon.

- De danske aktier så øget fremgangen i den sene handel, efter at en kombination af en solid ISM for produktionen, "redningen" af Grækenland og den store amerikanske flyfusion sendte de amerikanske aktier godt fra land. I C20 leverede især de defensive medicinalaktier den bedste udvikling, hvor Novo Nordisk endnu en gang buldrede af sted. Udover det blev Vestas og FLSmidth løftet efter ordretilgang, sagde aktiechef Ole Kjær Jenser fra Sydbank til RB-Børsen.

Medicinalsektoren klarede sig bedst i mandagens danske handel, og Novo Nordisk udbyggede sin markante fremgang med et kursløft på 2,7 pct. til kurs 472,5 uden selskabsspecifikke nyheder. Novo Nordisk er steget over 27 pct. over de seneste tre måneder. Lundbeck steg 1,5 pct. til kurs 93,5

Bavarian Nordic lukkede solide 6,8 pct. højere i kurs 281,5. Den amerikanske konkurrent Dendreon modtog FDAs godkendelse af Provenge mod prostatakræft. En kilde tæt på markedet oplyste, at prisen på Provenge fra Dendreon har overrasket positivt, hvilket afføder forhåbninger om, at Bavarian kan få en langt højere pris end Bavarian tidligere har indikeret.

Australien planlægger at indføre en ekstra skat for mineselskaberne fra 2012, hvilket tyngede de asiatiske råvareaktier i mandages handel. Mineselskaberne har tidligere advaret om, at ekstraskatten vil mindske efterspørgslen og investeringerne. I C20-regi har både FLSmidth og D/S Norden mineselskaber som kunder, og D/S Norden faldt 0,6 pct. til kurs 257,2, mens en ordre i den sene handel sendte FLS-aktien 0,5 pct. højere til kurs 427,9. FLSmidth modtog en ordre til en værdi af 275 mio. kr. fra Detour Gold Corporation på levering af udstyr til selskabets guldudvindingsprojekt i det nordøstlige Ontario, Canada.

Novozymes lukkede 1 pct. lavere i kurs 668, efter at Danske Markets sænkede sin anbefaling fra "akkumuler" til "hold" med et kursmål på 700 kr.

Vestas steg 0,5 pct. til kurs 343,9, efter at den danske vindmøllegigant, ifølge Global Arab Network, har underskrevet en aftale om et strategisk partnerskab med det syriske selskab Marafeq. Partnerskabet skal blandt andet søge prækvalifikation til udvikling af de første vindenergiprojekter i Syrien hos Public Establishment for Electricity Generation and Transmission. Projekterne inkluderer opførelse og drift af to vindparker med en kapacitet på 50-100 MW.

Torm faldt 6,6 pct. til kurs 57. Tankrederiet er presset efter at flere topchefer har forladt selskabet.

Carlsberg lukkede 0,5 pct. lavere i kurs 453,3. Den danske bryggerigigant har budt på en større aktiepost i det kinesiske bryggeri Chongqing Brewery Co. Carlsberg ejer 17,5 procent af aktierne i Chongqing Brewery, og bryggeriet har nu muligheden for at øge sin andel til knap 30 pct.

Per Aarsleff-aktien faldt 1,4 pct. til kurs 511, til trods for at koncernen indgik en vejkontrakt i Tanzania til en værdi af 97 mio. dollar. Kontrakten er en ligeligt delt joint venture med BAM International.