Fortsat frygt forud for USA-aktiernes åbning

De amerikanske aktier indikeres at fortsatte turen sydover onsdag, om end ikke i nær samme grad som tirsdag.

Læs mere
Fold sammen
Konflikten i Syrien lurer stadig i baggrunden og kort efter markedets åbning vil der komme nyt fra boligmarkedet, der i den seneste tid har været presset af højere renter.

Futures, kontrakter der lader investorer spekulere i fremtidige kursniveauer, ligger blandet, dog med et negativt fortegn, for de toneangivende indeks. Tirsdag faldt Dow Jones, S&P500 og Nasdaq alle med 1,1-2,2 pct.

Konflikten i Syrien, hvor et internationalt indgreb umiddelbart er på trapperne, har skabt frygt for yderligere ustabilitet i regionen. Det har igen ført til en stigning i olieprisen. En stigende oliepris vil være ganske skidt nyt for det skrøbelige økonomiske opsving i Europa, USA og ikke mindst på de nye markeder.

Derudover er der fortsat fokus på nye trusler mod den amerikanske økonomi i form af den ventede neddrosling af centralbankens stimulusprogram, en lurende politisk konflikt omkring det kommende statsbudget samt endnu en omgang i karrusellen i forhold til at få hævet gældsloftet.

Senere onsdag kan investorerne forholde sig til tal fra boligmarkedet, hvor det kommer nyt fra antallet af igangværende boligsalg i juli. Her ventes en nuludvikling i forhold til juni men en stigning på 7,9 pct. år til år. Boligmarkedet er afgørende for USA's fremtidige vækst, da en bedring af boligmarkedet vil sætte gang i de forbrugere, der står for langt størstedelen af landet økonomi.

Selskabsspecifikt er der langt mellem snapsene onsdag, hvor JPMorgan dog fortsat kan være i fokus. Den amerikanske stat har varslet et erstatningskrav på 6 mia. dollar mod banken, der ifølge anklagerne bevidst har solgt dårlige boliglån for milliarder og atter milliarder til de statsejede institutioner Freddie Mac og Fannie Mae forud for krisen.

Guldselskaber som Newmont Mining og Barrick Gold kan få medvind efter uroen på finansmarkederne har sendt guldprisen op.