Fortsat faldende oliepriser efter amerikanske lagertal

De amerikanske olielagre bugner af olie, og det får prisen for råolie til at falde for anden dag i træk. Torsdag var prisen for en tønde råolie en overgang under 50 dollars i New York, hvilket er det laveste niveau siden maj 2005.

Prisfaldet kom oven på nye tal for de amerikanske olielagre.

En rapport fra de amerikanske myndigheder viste, at USA's olielagre er blevet forøget med 6,77 mio. tønder, hvilket er den største forøgelse siden oktober 2004. Brændstofslagrene, inklusive lagrene for fyringsolie, steg for femte uge i træk. De høje lagertal skyldes det for årstiden meget milde klima i det nordøstlige USA, der er regionens største forbruger af fyringsolie.

- Efterspørgselsfaktorerne understøtter ikke oliemarkedet. Der er ganske enkelt meget store mængder af olie tilgængelig i verden lige nu, siger Tetsu Emori, der er chefstrateg for råstofområdet i Mitsui Bussan Futures i Tokyo til Bloomberg News.

Prisen for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, leveret på februar-kontrakt kostede fredag morgen 50,12 dollars i New York. På London-børsen kostede en tønde af den europæiske referenceolie Brent leveret på martskontrakt 51,50 dollars.

RB-Børsen