Fortsætter Novozymes festen på børsen?

De moderate stigninger som investorerne oplevede tirsdag aften i USA ser ikke ud til at afføde fremgang i Europa. Det europæiske futuremarked indikerer ganske små udsving i onsdagens indledende handel.

De moderate stigninger som investorerne oplevede tirsdag aften i USA ser ikke ud til at afføde fremgang i Europa.

Det europæiske futuremarked indikerer ganske små udsving i onsdagens indledende handel. Det danske C20-indeks lukkede tirsdag massive 1,5 pct. højere i 492,47.

Novozymes skilte sig tirsdag ud fra mængden med et massivt kurshop.

Investorerne vil have et vågent øje på Novozymes, som tirsdag steg markante 5,3 pct. til rekord 679, efter at enzymproducenten har oplevet fremgang de seneste dage. Det er sket uden, at Novozymes er kommet med nyt til investorerne.

Novo Nordisk lukkede tirsdag i rekordkurs 618, efter at aktien steg 2,5 pct. Det amerikanske finanshus Merrill Lynch hævede tirsdag sit kursmål på Novo Nordisk til 640 kr. fra 615 kr.

Danske Bank, som tirsdag lukkede 1,2 pct. højere i kurs 231,3, fik onsdag morgen godt nyt fra Goldman Sach. Det amerikanske finanshus tilføjede Danske Bank-aktien på sin "conviction buy"-liste, som er en liste over de mest overbevisende købsmuligheder.

A.P. Møller - Mærsk lukkede tirsdag 1,8 pct. højere i kurs 67.500. I Asien var rederiaktierne i fokus, idet Neptune Orient Lines og China Shipping Container Lines begge har ramt rekordniveauer. Aktierne i de to containerrederier er blevet sendt opad på udsigter om bedre containerfragtrater.

Lundbeck-chef Claus Bræstrup erkender, at Lundbeck er i krise. I seneste uge fik medarbejderne at vide, at al kraft nu skal sættes ind på de lægemidler, som nærmer sig en godkendelse. Der skal desuden findes nogle nye indtjeningskilder, som kan tage over i 2012, for lige nu mangler der kandidater i Lundbecks egen skuffe med udviklingsprojekter. Det skriver morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Aktien lukkede tirsdag 0,5 pct. højere i kurs 139,8.

NKT sluttede tirsdag 1,3 pct. højere i kurs 561. NKT opdaterer i august sin strategiplan, som vil indeholde nye langsigtede prognoser.

"Vi vil opdatere strategiplanen (Upgrade to Next Level) med nye prognoser for 2008-2012. Der vil blive stillet skarpt på fokusområderne for de fire divisioner i koncernen," fastslår adm. direktør Thomas Hofman-Bang. NKT Flexibles-fabrikken i Kalundborg har ordrebogen fyldt frem til sensommeren 2008.

"Om vi vil udvide kapaciteten på Flexibles-fabrikken i Kalundborg eller investerer i en ny fabrik, har vi endnu ikke taget stilling til og når det ikke inden august, men vi vil nøje vurdere udviklingen hos konkurrenterne Wellstream og Technip," bemærker Thomas Hofman-Bang.
(RB-Børsen)