Forstærket salgspres på Parken-aktien

Hans Henrik Palm, bestyrelsesmedlem og en af storaktionærerne i Parken, lever på bankernes nåde, der tvinger finansmanden til at sælge ud af aktiverne for at realisere likvider. Salg af hans Parken-aktier, kan trykke kursen yderligere.

Forstærket salgspres på Parken-aktien - 1
Bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment, Flemming Østergaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Parkens aktionærer kan komme til at betale en høj pris for den brogede ejerkreds, hvor to nyrige i skikkelse af Steen Patrick Vela, tidligere Steen Larsen og Hans Henrik Palm i dag er hårdt pressede af store gældsposter sammenholdt med de pengestrømme, som deres virksomheder genererer.

Selvom Steen Patrick Vela tilbage i starten af oktober over for Børsen erklærede, at hans virksomhed var kernesund, så har de fortsatte kursfald, og bankernes markante opstramning i forhold til kreditgivningen, betydet, at ejendomsmatadorens koncern er i overhængende fare for at lide rentedøden.

Sker det, så tager bankerne hårdt fat og vil sælge ud af Steen Patrick Velas aktiver – deriblandt hans 33 pct. store aktiepost i Parken. En sådan manøvre vil være gift for Parkens aktiekurs.

Nu melder en anden af selskabets store aktionærer ud, at også han er tæt på at være en færdig erhvervsmand. I et interview med Ekstra Bladet siger Hans Henrik Palm, at han er flad og at han udelukkende lever på bankernes nåde. Dermed tyder alt på, at også hans Parken-aktier snart får påklistret et ”til-salg”-skilt som vil lægge yderligere et negativt pres på Parkens aktiekurs.

Dermed er der en overhængende fare for, at knap 40 pct. af Parken-aktierne nu kommer til salg i et marked, hvor køberne er til at overse.

Blandt de trofaste købere har man de seneste måneder set flere direktions- og bestyrelsesmedlemmer fra Parken Sport & Entertainment i skikkelse af bl.a. Niels Christian Holmstrøm, Flemming Lindeløv og formanden Flemming Østergaard.

Parken-aktien steg fredag 15 pct., eller 60 kr., til kurs 460. Aktien toppede i april 2007 tæt på kurs 2000.