Forsikringschefer: Markedet er konsolideret

 

Det nordiske marked for skadesforsikringer er konsolideret, og det vil være meget svært for nye spillere at komme ind. Det var koncerndirektører for alle de store nordiske forsikringsselskaber enige om, da Danske Markets i sidste uge holdt en forsikringskonference i London under overskriften "Barriers to entry vs. further consolidation".

 

På konferencen var der indlæg fra koncernchefer (CEO) og koncernfinansdirektører (CFO) fra de største nordiske forsikringsselskaber.

 

- Alle talerne bemærkede, at det nordiske marked for skadesforsikringer er meget konsolideret, og at barriererne for at komme ind på markedet er ganske høje i betragtning af, at der er tale om små markeder, eneret på distributionsaftaler, meget høje tilbageholdte overskud og sprogbarrierer, skrev analytikerne Per Grønborg og Gianandrea Roberti fra Danske Markets i en kommentar om konferencen.

 

De henviser samtidig til, at hele det nordiske marked for skadesforsikringer er forholdsvist lille, da de samlede præmieindtægter blot udgør halvdelen af præmieindtægterne i Allianz og 60 pct. af dem i Zürich.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )