Forsikring: Sampo ingen rettesnor for Trygvesta - Jyske(Opd)

 

Halvårsregnskabet fra Nordens største forsikringsselskab Sampo kan ikke bruges som rettesnor for, hvordan det er gået Trygvesta, som ellers også er aktiv med skadesforsikringer i hele Norden. Det vurderer analytiker i Jyske Bank, Christian Hede. Omvendt bekræfter halvårsregnskabet fra Codan, som også blev offentliggjort onsdag, analytikerens positive forventninger til Trygvesta-regnskabet i næste uge.

 

- Sampo blev ramt af nogle ekstraordinært store udgifter på det danske marked, men de er ikke særligt store i Danmark. Derfor mener jeg ikke, regnskabet kan bruges som rettepil for Trygvesta eller Topdanmark for den sags skyld, siger Christian Hede til RB-Børsen.

 

Han bemærker, at Trygvesta har en klar strategi om at indtage det svenske og finske forsikringsmarked ved organisk vækst, men at strategien hos Sampo er helt anderledes.

 

- Sampo har fulgt sine egne forventninger om en nulvækst, mens Trygvesta har nogle helt andre vækstmål, siger Christian Hede.

 

Heller ikke på industriforretningen, som omfatter de helt store kunder, vurderer analytikeren, at det giver mening at sammenligne de to selskaber. Nøgletallet combined ratio for Sampos industrikunder blev i første halvår forringet til 95,2 fra 94,6 i samme periode sidste år, mens Trygvesta, de seneste mange kvartaler har vist meget flotte nøgletal for Industri.

 

- Jeg ser ingen grund til, at det ikke fortsat skulle gå godt for Industri hos Trygvesta, siger Christian Hede.

 

Codan-regnskabet viste flotte takter i første kvartal og en præmievækst på hele 7 pct., hvor en del dog stammer fra to tilkøbte norske selskaber.

 

- Jeg hæfter mig ved, at Codan har forbedret sin combined ratio for første halvår 2007 i forhold til samme periode i 2006. Tilsvarende er præmieindtægterne steget med 7 pct. Alt i alt ligger regnskabet godt i tråd med mine forventninger til TrygVestas resultater for 2. kvartal, siger Christian Hede.

 

Først på torsdag i næste uge offentliggør Trygvesta sit halvårsregnskab, mens Topdanmark og Alm. Brand begge har valgt at vente til den 28. august.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )