Forsigtigt positiv børsstart i sigte

Det amerikanske aktiemarked ser ud til at starte mandagen en smule højere, hvis man kigger på markedet for futures, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer.

Ganske som i Europa ser det dog ud til at være med ganske små udsving på dagsordenen. Således indikeres Nasdaq-indekset 0,3 pct. højere fra start, mens S&P 500-indekset stilles en stigning på 0,2 pct. i udsigt fra start mandag. Dow Jones-indekset indikeres marginalt højere.

Dermed ser de amerikanske aktier ud til at ride videre på den bølge, der blev skabt fredag, da en særdeles positiv jobrapport for november for en gangs skyld også skabte en positiv markedsreaktion, selv om gode tal også kan indikere snarlige nedtrapninger af de kvantitative lempelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Fødevareselskabet Sysco Corporation er et af de selskaber, der hjælper til med fremgangen. Aktien i selskabet stiger med 12,8 pct. til 38,70 dollar i formarkedet, efter at Sysco har underskrevet en aftale om at overtage det privatejede selskab US Foods for 3,5 mia. dollar.

Betalingen sker gennem 3 mia. dollar i aktier og 500 mio. dollar kontant, og udsigten til at udvide markedsandelen markant ser altså ud til at glæde aktionærerne.

Biotekselskabet Gilead Sciences løftes med 3,4 pct. i formarkedet, efter at selskabet sammen med branchekollegaer præsenterede positive data for leukæmi-midler ved en konference i weekenden. De nye behandlingstyper kan mindske behovet for kemoterapi, og det lover godt for markedspotentialet, vurderer investorerne, der sender aktien op.