Forsigtig start på decembers børshandel

Helt som ventet er det amerikanske aktiemarked blandet mandag, hvor investorerne igen er tilbage i fulde omdrejninger efter fridagen torsdag og den afkortede handelsdag fredag.

Læs mere
Fold sammen

Nasdaq-indekset er startet 0,2 pct. højere, mens S&P 500-indeks stiger med 0,1 pt., og Dow Jones-indekset falder med 0,1 pct.

På selskabssiden er der positiv opmærksomhed til internethandels-platformen Ebay, der har fået løftet sin anbefaling til "køb" fra tidligere "neutral" hos Suntrust Robinson, der sætter et kursmål på 61 dollar.

Ebay-aktien løftes med 4,7 pct. til 52,90 dollar fra start mandag.

Monster Beverages, der producerer energidrikke, sodavand og frugtjuice, løftes med 2,7 pct. til 60,80 dollar fra start. Selskabet har fået positiv opmærksomhed fra JPMorgan, der løfter sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra tidligere "neutral" og sætter et kursmål på 74 dollar.

Ifølge Bloomberg Industries kan den globale drikkevaresektor øge sin indtjening per aktie med 14 pct. i 2014 - blandt andet drevet af konsolidering i sektoren.

På negativsiden falder konglomeratet 3M, der blandt andet er kendt for sine post it-sedler, med 1,3 pct. i den tidlige handel, efter at investeringsselskabet Oppenheimer har flaget for, at investorer bør reducere sin langsigtede eksponering i selskabet "aggressivt."

Aktien var steget de seneste seks handelsdage i træk og 11 ud af de seneste 13 handelsdage inden mandag, og det er ifølge Oppenheimer "for meget af det gode," hvorfor aktien meget vel kan udsættes for stor short-interesse på kort sigt.