Forsigtig fremgang på aktiemarkedet

C20-indekset åbner 0,6 pct. højere i 477,27 og fortsætter dermed onsdagens fremgang.

Finanssektoren er i centrum, efter at Royal Bank of Scotland stiger markant i kølvandet af sin markedsopdatering. Genmab stiger fortsat efter onsdagens kurshop.

Genmab stiger 2,0 pct. til kurs 362 efter onsdagens markante optur på godt 11 pct.

- Der er markedsrygter om en takeover af Genmab, udtalte aktiehandelschef Jørn Jakobsen fra Sydbank til RB-Børsen onsdag.

En god stemning omkredser den europæiske banksektor efter morgenstundens markedsopdatering fra Royal Bank of Scotland, som affødte et lettelsens suk hos investorerne.

Danske Bank stiger 1,7 pct. til kurs 205,3. Citigroup hæver anbefalingen på Danske Bank-aktien til "køb" fra tidligere "hold". Kursmålet hæves ligeledes til 235 kr. fra tidligere 230 kr.

Mere negativt blev meldingen for Nordea, som fik ændret anbefalingen fra Citigroup til "sælg" fra hold". Kursmålet nedjusteres til 10,75 euro fra tidligere 11,5 euro. Den gode stemning i banksektoren afføder en kun en lille Nordea stigning på 0,3 pct. til kurs 85,3.

Novo Nordisk, som åbner 0,4 pct. lavere i kurs 342,5, fik hævet sit kursmål hos Citigroup til 310 fra 302,5.

A.P. Møller – Mærsk åbner 0,3 pct. højere i kurs 58.700. Fragtraterne for containertransport holder sig uændrede eller falder en anelse i 2008. Det er konklusionen af en undersøgelse foretaget at den amerikanske investeringsbank Bear Stearns. Undersøgelsen er offentliggjort i Bear Stearns Q3 2007 Shippers Report.

Vestas stiger 1,6 pct. til kurs 514 og fortsætter dermed den seneste optur, efter spekulationerne om, at en ny langsigtet amerikansk ordning for vedvarende energi er på vej i den samlede energipakke. Det er den såkaldte RES (Renewable Electricity Standard).

- RES'en binder energiselskaberne til at producere 15 pct. af deres elektricitet fra vedvarende kilder i 2020. En vedtagelse af RES vil have en ekstrem positiv virkning på vindmøllebranchen, udtalte senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

RB-Børsen