Forsigtig børsstart på december i vente

Det amerikanske aktiemarked er mandag tilbage i fulde omdrejninger efter at have været lukket for Thanksgiving torsdag, mens fredag blot bød på en halv handelsdag, fordi mange benyttede lejligheden til at holde forlænget weekend.

Læs mere
Fold sammen

Og det er ikke ligefrem nogen julefest, som investorerne vender tilbage til, men snarere et meget forsigtigt aktiemarked uden entydig retning.

Sådan er det i hvert fald, hvis man skæver til futuremarkedet, der indikerer en negativ start i niveauet 0,1 pct. for S&P 500-indekset, mens Nasdaq-indekset stilles en positiv start i samme niveau i udsigt. Dow Jones-indekset ser ud til at starte tæt på uændret.

På selskabssiden er der positiv opmærksomhed til internethandels-platformen Ebay, der har fået løftet sin anbefaling til "køb" fra tidligere "neutral" hos Suntrust Robinson, der sætter et kursmål på 61 dollar.

Ebay-aktien løftes med 3,3 pct. til 52,20 dollar i formarkedet.

Monster Beverages, der producerer energidrikke, sodavand og frugtjuice løftes med 2,6 pct. til 60,70 dollar i formarkedet. Selskabet har fået positiv opmærksomhed fra JPMorgan, der løfter sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra tidligere "neutral" og sætter et kursmål på 74 dollar.

Ifølge Bloomberg Industries kan den globale drikkevaresektor øge sin indtjening per aktie med 14 pct. i 2014 - blandt andet drevet af konsolidering i sektoren.

På negativsiden falder konglomeratet 3M, der blandt andet er kendt for sine post it-sedler, med 1,1 pct. i formarkedet, efter at investeringsselskabet Oppenheimer har flaget for, at investorer bør reducere sin langsigtede eksponering i selskabet "aggressivt."

Aktien er steget de seneste seks handelsdage i træk og 11 ud af de seneste 13 handelsdage, og det er ifølge Oppenheimer "for meget af det gode," hvorfor aktien meget vel kan udsættes for stor short-interesse på kort sigt.