Forsigtig asiatisk børsstart på julemåneden

De asiatiske aktiemarkeder starter december med en forsigtig tilgang til risiko-aktiverne.

Læs mere
Fold sammen

Et sæt umiddelbart overraskende gode data fra den kinesiske fremstillingsindustri har nogle underliggende svagheder, hvilket tækker ned i den samlede vurdering.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et fald på 0,2 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

Investorerne ser frem mod de mange nøgletal for såvel Asien som Europa og USA i ugens løb. Her vil blandt andet den amerikanske arbejdsmarkedsrapport vægte tungt.

- Der vil altid vil være tvivl om, hvorvidt den vækst, vi ser i USA, kommer til at blive bæredygtige når centralbanken begynder at nedtrappe den pengepolitiske stimuli. Mens det amerikanske marked er begyndt at se lidt skummelt ud, fortsætter vi med at se værdi i markederne i Kina og Japan, siger aktiestrateg Nader Naeimi fra AMP Capital Investors i Sydney til Bloomberg News.

Børsen i Tokyo lægger ud i december med faldende aktiekurser. Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,2 pct.

I Kina viste PMI-indekset for den kinesiske fremstillingsindustri 51,4 ifølge opgørelsen fra National Bureau of Statistics og China Federation of Logistics and Purchasing, der blev offentliggjort søndag. Analytikerne havde estimeret en PMI-aflæsning på 51,1.

Men det var med et svagt sæt data for de små virksomheder og for beskæftigelsen, der peger på en underliggende skrøbelig udvikling.

Shanghai Composite falder 1,7 pct., mens CSI dropper 1,2 pct. Lidt bedre ser det ud i Hang Seng-indekset i Hongkong der stiger beskedne 0,1 pct.

Det voldsomme uroligheder i Thailands hovedstad Bangkok over weekenden får mange investorer til at trække sig fra aktie-markedet. Bangkok-børsens SET-indeks falder 1,1 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser ligger Taiwans Taiex-indeks med et plus på 0,1 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks falder 0,7 pct., og Sydneys ASX 200-indeks dropper 0,9 pct.

Futures på de amerikanske aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - handles med stigninger på 0,1-0,2 pct. i Asien.