Forsigtig aktie-optimisme vendt til små fald i USA

Ganske som ventet er mandagens amerikanske aktiehandel startet afdæmpet - dog med et forsigtigt negativt fortegn, modsat hvad futures pegede på en time inden åbningen.

Fredag endte Dow Jones-indekset i rekord, og samtidig steg S&P 500-indekset med 1,3 pct. og Nasdaq-indekset med 1,6 pct., da investorerne valgte at tolke en overraskende stor jobskabelse uden for landbruget i oktober positivt frem for at vende det til noget negativt, fordi det samtidig betyder, at de kvantitative lempelser fra Federal Reserve nu måske dæmpes allerede i december.

Mandag, hvor det amerikanske obligationsmarked er lukket for Veterans Day, er billedet dog et lidt andet og Dow Jones-indekset falder med 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset falder med 0,3 pct., og S&P 500-indekset falder med 0,1 pct.

Veterans Day kombineret med våbenstilstandsdag i Europa - 95 år efter afslutningen af Første Verdenskrig - og den kraftige tyfon i Filippinerne i weekenden giver generelt anledning til en vis forsigtighed.

- I dag, med Veterans Day i USA, Våbenstilstandsdag i Europa og katastrofen i Filippinerne i weekenden, bliver stille, skriver Kit Juckes, der er strateg hos Société Générale i London, i en kommentar mandag ifølge CNN Money.

På selskabssiden er den høje kvidren fra noterede Twitter fortsat på retur efter den voldsomme debutstigning på selskabets første handelsdag torsdag. På debutdagen steg Twitter-aktien med hele 72,7 pct., men fredag blev aktien igen sendt tilbage med 7,2 pct., og den tendens fortsætter mandag.

Twitter falder med 3,7 pct. til 40,19 dollar i mandagens tidlige handel og er dermed fortsat langt over noteringskursen på 26 dollar.

På positivsiden er borerigselskabet Transocean i fremgang efter at have indgået en aftale med storinvestoren Carl Icahn om udbetaling af omkring 1,1 mia. dollar i dividende samt yderligere omkostningsbesparelser.

Dermed foreslås det at løfte Transoceans udbytte til 3 dollar per aktie fra det tidligere foreslåede niveau på 2,24 dollar per aktie. Transocean-aktien stiger med 3,4 pct. til 55,22 dollar fra start.