For første gang nogensinde: Dow Jones bryder 22.000 efter kurshop i Apple

Det amerikanske Dow Jones-indeks har fra åbningen onsdag brudt igennem niveauet 22.000 for første gang nogensinde og ligger til at sætte rekord for sjette dag i træk.

Foto: JOSH EDELSON

Det amerikanske Dow Jones-indeks har fra åbningen onsdag brudt igennem niveauet 22.000 for første gang nogensinde og ligger til at sætte rekord for sjette dag i træk.

Efter et par minutters handel ligger indekset 0,2 pct. højere i 22.009,60, mens det brede S&P 500-indeks ligger 0,03 pct. højere i 2477,20 og Nasdaq-indekset stiger 0,4 pct. til 6389,91.

It-giganten Apple er den store trækhest fra start onsdag, hvor selskabet belønnes af investorerne med en kursstigning på 6 pct. for det regnskab, selskabet præsenterede efter børslukketid tirsdag aften.

Regnskabet for det forskudte tredje kvartal udmærkede sig blandt andet med den højeste omsætningsvækst i syv kvartaler.

Omsætningen for andet kvartal løb op i 45,4 mia. dollar, hvilket var 7,2 pct. højere end i samme kvartal sidste år, mens analytikernes estimat for salget lød på 44,9 mia. dollar.

På bundlinjen kunne Apple endvidere fremvise et overskud på 8,72 mia. dollar i tredje kvartal svarende til et overskud per aktie på 1,67 dollar. Analytikernes forventning lød på 1,57 dollar per aktie ifølge Bloomberg News' prognose.

Apple forudser for fjerde kvartal en omsætning på mellem 49 og 52 mia. dollar, hvor analytikerne til sammenligning havde estimeret 49,1 mia. dollar.

PÆNE TAL OGSÅ FRA TIME WARNER

Underholdningskoncernen Time Warner, der blandt andet ejer streamingstjenesten HBO og filmselskabet Warner Bros., har også præsenteret nogle pæne regnskabstal, og det bliver der kvitteret for med en behersket kursstigning på 0,2 pct.

Biografkæden AMC Entertainment Holding får derimod store hug, efter nyheden om at den venter at komme ud med et stort underskud, når det kommer med sit regnskab for andet kvartal 7. august.

Underskuddet ventes at lande mellem 174,5 og 178,5 mio. dollar sammenlignet med et overskud på 24,0 mio. dollar i samme kvartal for et år siden, fortæller selskabet. Ifølge Factset var der kun ventet i underskud på 5 mio. dollar i andet kvartal, skriver Marketwatch.

Aktien i AMC falder fra start 26 pct.

/ritzau/FINANS