Fondsmæglere med bedste år siden finanskrisen

40 største fondsmæglere øgede sidste år deres samlede overskud før skat med hele 45 procent efter et fremragende investeringsår.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

40 største fondsmæglere øgede sidste år deres samlede overskud før skat med hele 45 procent efter et fremragende investeringsår med stigende kurser på erhvervsobligationer og aktier.

Det viser Økonomisk Ugebrevs årlige analyse af fondsmæglerbranchen.

- Under ét forrentede fondsmæglerne egenkapitalen med 43 procent, hvilket gjorde 2013 til det bedste år på denne side af finanskrisens udbrud i 2008, oplyser ugebrevet.

Ifølge ugebrevet fremgår det af analysen, at meget tyder på, at de mellemstore og mindre fondsmæglere fortsat lykkes med at tage forretning fra de største aktører på det private og halvprofessionelle investeringsmarked, blandt andet fremmet af vigende tillid til bankernes investeringsrådgivning.

- På papiret var årets to store vindere i gruppen af store fondsmæglerselskaber dels Maj Invest, som især har haft fremgang i performance fees fra private equity-aktiviteter, og dels Formuepleje, som i årets løb har gennemført en række opkøb, skriver ugebrevet og oplyser, at Maj Invest har samlet set i år formået at overhale alle de øvrige fondsmæglere, og nu har overhalet Carnegie Asset Management og BI Asset Management (Bankinvest).

Flere af de største aktører kunne kun lige holde skansen eller faldt tilbage.

- Det sidste gælder blandt andet Carnegie Asset Management, mens BI Asset Management og PFA Kapitalforvaltning holdt skansen. De to pensionsejede, Skandia Fondsmæglerselskab og Unipension, gik pænt frem i aktivitet, skrive rugebrevet.

De største vindere blandt de mellemstore selvstændige fondsmæglere var ifølge ugebrevet Accunia, BLS Capital, Evolution Capital, Nielsen Capital, Stonehenge, Stockrate og Fundamental.

- I de fleste tilfælde drives fremgangen i disse velindtjenende selskaber af en eller to enestående investeringshoveder, der har udviklet et unikt investeringskoncept baseret på en mangeårig erfaring, konstaterer ugebrevet.