Fondsbørsen: Nye selskaber på vej på børsen

Fondsbørsens chef Bjørn Sibbern siger, at hvis der falder ro over aktiemarkederne, så vil vi i Danmark se flere nynoteringer allerede til efteråret.

Foto: Scanpix. Børs-tørken er slut. Ikke siden Trygs notering i 2005 har der været en rigtig stor nynotering på fondsbørsen. Nu ser det ud til, at børs-tørken er ovre.
Læs mere
Fold sammen
Der skal nok komme gang i noteringerne på Fondsbørsen igen. Hvis det danske aktiemarked falder lidt til ro, vil de første noteringer på Københavns Fondsbørs sandsynligvis komme allerede i løbet af efteråret.

Det spår direktøren for Københavns Fondsbørs Bjørn Sibbern. Selv om det har været et hårdt år med aktie- og finanskrise bevarer han optimismen.

”Vi kan sige, at på trods af, at aktiemarkedet har haft et turbulent år, så ser vi stor interesse for noteringer. Både selskaberne og hos rådgiverne,” siger Bjørn Sibbern.

Han fremhæver, at der sidste år var fem noteringer på Fondsbørsen. Det tal bliver ikke gentaget i år, fremhæver Bjørn Sibbern.

”Foreløbig har vi ikke haft nogen noteringer i år. Om de kommer afhænger af, hvordan aktiemarkedet udvikler sig. Hvis det falder lidt til ro, vil vi ikke udelukke, at der vil komme børsnoteringer hen på efteråret,” siger Bjørn Sibbern.

”Ser vi tre til fem år frem i tiden, er jeg ret sikker på, at vi har set et pænt antal noteringer. Men det er umuligt at sige, hvor mange der kan komme,” siger Bjørn Sibbern.

To gode ting
Han baserer sin optimisme på primært to forhold.

1.International ser man en tendens, hvor interessen for noteringer er vendt tilbage.

2.For selskaber, som allerede er noteret, har det været muligt at hente en pæn sum kapital via emissioner. I løbet af foråret gav emissionerne lige omkring otte mia. kr. til små ti forskellige selskaber.

”Fondsbørsen er et godt sted at hente kapital. I forhold til alternative kanaler til kapitalfremskaffelse eksempelvis kapitalfonde er Fondsbørsen meget attraktiv,” siger Bjørn Sibbern.

Han vil ikke nævne nogen brancher, som det er mest sandsynligt, at der vil komme noteringer fra. Det vil komme fra alle brancher, mener Bjørn Sibbern.