Fondsbørsen klokkede i det

Aktier for knap 8 mio. kr. flyttede under ureglementerede vilkår hænder torsdag i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet fra Novozymes.

Københavns Fondsbørs satte ved en fejl handlen i Novo Nordisk i børspause, mens handlen i Novozymes fortsatte i et par minutter.

Anette Lonsdale, der er afdelingschef i Københavns Fondsbørs, oplyser, at der blev handlet omkring 15.000 aktier i perioden fra Novozymes-regnskabets offentliggørelse til Novozymes-aktien blev sat i børspause.

"Det var en fejl. Den forkerte aktie blev sat i børspause, og derfor nåede markedet at handle i Novozymes før fejlen blev opdaget. Det er et manuelt system vi har, og så er der altså sket en fejl. Det

vil altid kunne ske fejl, når man har et manuelt system," siger Anette Lonsdale til RB-Børsen.

En aktie kommer i børspause, hvis der inden for fondsbørsens åbningstid kommer en meddelelse, som kan indeholde kurspåvirkende nyt. Alligevel står handlerne i Novozymes ved magt.

"Handlerne står ved magt og bliver ikke annuleret. Det kan vi ikke gøre noget ved. Vi har en service, hvor vi giver markedet mulighed for at kigge på kursrelevante meddelelser, mens handlen i aktien

stoppes. Vi har intet grundlag for at kunne annulere sådanne handler her," siger Anette Lonsdale.

I fremtiden er det dog ikke sikkert at sådanne fejl vil kunne ske. Fondsbørsen overvejer for øjeblikket at afskaffe systemet med børspauser.

"Vi arbejder på et forslag om at afskaffe børspauserne, men det er ikke besluttet endnu eller kommunikeret ud," oplyser Anette Lonsdale.

(RB-Børsen)