Fondsbørsen har Parken i kikkerten

I strid med reglerne fortalte Parken Sport & Entertainment ikke, at et guldrandet ferieprojekt i Italien er lagt på is. Nu er fondsbørsen gået ind i sagen.

Foto: Scanpix. Fondsbørsen er gået ind i en sag om Parken. Selskabet har ikke oplyst aktionærerne om, at et guldrandet projekt er blevet udsat.
Læs mere
Fold sammen
Parken har i al stilhed bremset et storstilet projekt med ferieboliger i Syditalien, der skulle have indbragt et trecifret millionbeløb.

Det er sket uden at informere aktionærer via en fondsbørsmeddelelse, og derfor er Københavns Fondsbørs nu gået ind i sagen. Det kan ende med en reprimande til Parkens bestyrelse, skriver Jyllands-Posten.

Erik Bruun Hansen, underdirektør og chef for overvågning på Fondsbørsen, lægger ikke skjul på, at sagen er ham bekendt. Fondsbørsen udtaler sig ikke om konkrete sager, men til avisen siger han:

”Finder vi ud af via meddelelser fra selskaber eller gennem medierne, at der kan være et spørgsmål om manglende opfølgning på meddelelser, reagerer vi selvfølgelig over for selskabet. Det er klart”, siger han.

To børsretseksperter fastslog tirsdag, at Parken i den konkrete sag ikke havde handlet efter reglerne.

Don Ø: Alle ved det
I en fondsbørsmeddelelse i maj sidste år oplyste Parken, at selskabet ville opføre 684 lejligheder i Syditalien, og at projektet ville stå færdigt i løbet af 2012.

Bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard erkender, at projektet er blevet udsat på ubestemt tid, men han har samtidig sagt til Jyllands-Posten, at han ikke mener, det er nødvendigt med en meddelelse til aktionærerne, fordi alle ifølge Flemming Østergaard har vidst det.

Ifølge Erik Bruun Hansen er reglerne dog klare:

”Selskaberne har en forpligtelse til at fortælle dårlige nyheder på samme måde, som man har i forhold til gode nyheder”, siger hab.

Ifølge ham kan det ende med, at selskabet bliver pålagt at udsende en fondsbørsmeddelelse.