Fokus til stabile Nordea i forsigtigt aktiemarked

Der er en flad aktieåbning i vente onsdag morgen med en lille pil nedad, efter at de toneangivende amerikanske aktieindeks faldt en smule tilbage tirsdag efter et par dage i træk med lukkerekorder til S&P 500 og Dow Jones.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag faldt C20 Cap-indekset med 1 pct. til 578,48 på en dag, hvor kun Lundbeck sluttede i positivt terræn.

Nordea kommer til at løbe med meget af rampelyset, efter at banken har leveret regnskab for andet kvartal onsdag morgen. Regnskabet var stort set som ventet på de overordnede linjer - med et lettere faldende overskud sammenlignet med det tilsvarende kvartal sidste år.

Generelt er markedet dog fortsat ramt af sommerferie, og det kommer også til at præge handelen onsdag, mens markedet kigger frem mod Ben Bernankes tale for finanskomitéen i Repræsentanternes Hus onsdag eftermiddag, hvor centralbankchefen formentlig igen vil kaste lidt lys over Federal Reserves planer for nedtrapningen af de kvantitative lempelser.

Nordea leverede samlede driftsindtægter på 2490 mio. euro i andet kvartal - en stigning fra 2456 mio. euro i samme periode sidste år. Analytikerne ventede ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans 2494 mio. euro på den post.

Nedskrivninger på udlån beløb sig til 186 mio. euro i kvartalet mod 203 mio. euro i andet kvartal 2012 og analytikernes forventninger om 202 mio. euro.

På bundlinjen gav det et faldende nettoresultat til 771 mio. euro fra 821 mio. euro i andet kvartal i fjor og analytikernes forventning om et plus på 784 mio. euro.

- Det er som forventet på stort set hver eneste post. Det bekræfter også bare billedet af Nordea som meget stabil og meget solid. Og det lever den op til. Banken viser simpelthen det, den skal , siger Christian Hede, der er bankanalytiker hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Lundbeck kan desuden tage lidt fokus onsdag, efter at selskabet tirsdag aften præsenterede udvidede fase 2-resultater med Alzheimers-kandidaten Lu AE58054 i forbindelse med en konference i Boston.

Midlet, der er på vej i fase 3-studier i samarbejde med den japanske partner Otsuka Pharmaceuticals, har vist statistik signifikante, kognitive forbedringer hos patienter med moderat Alzheimers som supplementbehandling til Donezepil, der er udviklet af Eisai og Pfizer, fortæller Lundbeck blandt andet.

- Jeg er yderst tilfreds med de data, vi har opnået i dette projekt, og med Lu AE58054 konsoliderer Lundbeck sin førende position inden for Alzheimers sygdom, siger Anders Gersel Pedersen, Lundbeck s koncerndirektør for forskning og udvikling, i en meddelelse fra selskabet.

Fase 3-studierne med Lu AE58054 forventes påbegyndt i andet halvår 2013 og kommer til at omfatte omkring 3000 patienter.

Blandt sidepapirerne ventes der fokus til Small Danmark, som præsenterer sit regnskab for andet kvartal i løbet af onsdagen.

/ritzau/FINANS