Fokus på NKT i surt aktiemarked

De europæiske indeks ligger til en åbning med fald op mod 1 pct., efter at de amerikanske aktiemarkeder tabte pusten mandag aften. Det ventes at påvirke C20-indekset, som mandag lukkede 1,6 pct. højere i 335,32.

Læs mere
Fold sammen
NKT har aflagt halvårsregnskab, hvor omsætningen er lidt bedre end ventet og indtjeningen klart bedre end ventet.

- Luften forsvandt lidt ud af ballonen på det amerikanske aktiemarked mandag efter en ellers solid åbning. Årsagen var blandt andet, at den anerkendte amerikanske økonom Nouriel Roubini ser en risiko for, at markedet kunne være på vej ind i en ny og endnu dybere recession. Det var specielt i de amerikanske finansaktier og i de cykliske aktier, der mandag blev hjemtaget lidt profit, og den tendens kunne meget vel fortsætte i Europa tirsdag, vurderer chefdealer Mads H. Zink fra Danske Markets.

NKT Holding: Aktien endte 3,3 pct. højere i kurs 233,5. Halvårsregnskabet viser, at omsætningen ligger lidt over forventningerne, mens EBIT-indtjeningen er klart bedre end analytikerne havde ventet. NKT omsætning landede på 3,144 mia. kr., hvilket svarer til en negativ vækst på 9 pct. i 2. kvartal. Samlet set er den negative vækst på 10 pct. i 1. halvår. Koncernen skriver fortsat, at den negative vækst vil være aftagende fra 1 halvår til 2. halvår. NKT's omsætningsprognoser lød tidligere på: Et omsætningsfald større end 10 pct. i første halvår, mens faldet i andet halvår ventes at være mindre end 10 pct. Koncernen venter fortsat en negativ vækst på 10 pct. i helåret 2009. Indtjeningsforventningerne til 2009 fastholdes på (EBITDA) 700-900 mio. kr. eksklusiv omstruktureringer på 150 mio. kr.

A.P. Møller - Mærsk: Containerrederiet's B-aktie lukkede mandag 5,4 pct. højere i kurs 37.400, og dermed fortsatte aktien fremgangen efter fredagens halvårsregnskab. Finanshusene har øget sin tillid til aktien efter fredagens regnskab regnskab. SEB har i en frisk analyse hævet sin anbefaling til "Køb" fra "Hold", mens kursmålet hæves solidt til 44.100 kr. fra 35.600 kr. pr. aktie. SEB skriver i analysen, at Maersk Line har nået et vendepunkt i andet kvartal, og at regnskabet har givet et indtryk af en division, som har fået fuld kontrol på omkostningerne. Kombineret med det seneste opsving i fragtraterne, samt kapacitetsnedskæringerne munder det ud i det positive syn på aktien. Handelsbanken vil også lege med og her er anbefalingen hævet betydeligt til køb fra reducer, mens kursmålet her lyder på 50.000 kr. pr. aktie.

Rederier: De asiatiske rederier ligger tirsdag morgen med fald på 1-2 pct., det sydkoreanske tørrederi Hanjin går dog mod strømmen efter en kæmpeaftale. Hanjin stiger godt 5 pct. Tørlastrederiet D/S Norden lukkede mandag 2,9 pct. højere i kurs 192,5.

Vestas: Den tyske konkurrent Nordex, har aflagt halvårsregnskab, hvor forventningerne til 2009 bliver fastholdt. Nordex's omsætning steg til 513 mio. euro i 1. halvåret fra 465,9 mio. euro. Nordex investerer i, at der vil komme større vækst i 2010. Nordex ser bedring i kunderne kreditmuligheder om end de fortsat er besværlige.

RB-Børsen