Fokus på A. P. Møller-aktien

Det danske aktiemarked oplevede tirsdag en af de bedre dage, da C20 indekset lukkede 1,4 pct. højere i rekordniveau 447,51. Resten af Europa oplevede samme tendens.

De asiatiske fondsbørser kunne ikke følge trop. Otte bombeangreb i Thailand nytårsaften skabte en del uro, og de asiatiske fondsbørser sluttede med store udsving i begge retninger.

Onsdag morgen peger de europæiske indeksfutures mod en svag positiv åbning. A.P. Møller - Mærsk kan komme i fokus.

A.P. Møller - Mærsks opkøb af Adstream trækker i langdrag, det beretter Berlingske Business. Mærsks opkøb af det australske bugseringsfirma Adstream mangler stadig, at blive godkendt af de britiske konkurrencemyndigheder. Det er især havnen i Liverpool, hvor det danske rederi vil blive for dominerende. Samtidig har Mærsk Gruppens havneoperatør APM Terminals har indgået en samarbejdsaftale med Saigon Port Authority vedr. opførelsen af en ny containerhavn.

På brancheplan har rederierne øgede kapaciteten for containere med 14 pct. i 2006, og det er den største stigning siden statistikken første gang blev indsamlet i 1999. Det viser materiale fra organisationen Containerisation International ifølge Bloomberg News. Ud over A.P. Møller - Mærsk, der er verdens største containerrederi, har 407 andre rederier deltaget i undersøgelsen. APM lukkede i tirsdagens handel 2,1 pct. højere i kurs 54.300.

Danske Banks BG division må se sig om efter en ny direktør, efter at Søren Kaare-Andersen forlod BG Bank til fordel for Roskilde Bank. Det kommer bag på Danske Banks ledelse, som ikke er parat med en afløser. Vicechef Rina Andersen er midlertidigt udnævnt som chef for BG Bank. Danske Bank lukkede tirsdag 1,2 pct. højere i kurs 254.

Keops, der tegnede sig for en massiv kursfremgang i tirsdagens marked på 6,4 pct. til kurs 21,7, er kommet i fondsbørsens søgelys. Ejendomsselskabet Keops risikerer nu en påtale fra Københavns Fondsbørs. Selskabet har nemlig ikke tydeligt meddelt, at Eric Rylberg alligevel ikke skal udfylde rollen som direktør i selskabet sammen med sin tidligere makker fra ISS Karsten Poulsen, sådan som det blev annonceret i en fondsbørsmeddelelse den 6. november. Derved kan selskabet have overtrådt sin informationspligt.

Transportvirksomheden Lastas har fået ny hovedaktionær.

Tidligere hovedaktionær Jens K. Larsen har overdraget sin aktiepost på cirka 81 pct. til det nystiftede danske holdingselskab Investcos Holding, som han selv ejer 70 pct. af.

Lastas steg 1,7 pct. til kurs 176 i tirsdagens handel.

Kort før tirsdagens lukketid præciserede Sjælsø Gruppen sine helårsforventninger for 2006 der derefter lyder på et forventet overskud før skat på 725 mio. kr. mod tidligere 700-800 mio. kr.

Forventningerne til overskuddet for 2007 er uændret 800 - 1000 mio. kr. Sjælsø lukkede 5,1 pct. højere i kurs 1945.

RB-Børsen