Fodboldklubber er de største børs-sjuskere

Selskaberne bag de børsnoterede fodboldklubber forsømmer oftere deres oplysningsforpligtelser end andre selskaber på fondsbørsen.

Fodboldklubberne er overrepræsenterede i statistikken over forsømmelse af oplysningsforpligtelsen på fondsbørsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Fodboldklubberne og selskaberne bag dem er dårligere til at opfylde deres forpligtelser som børsnoterede selskaber end de andre virksomheder på fondsbørsen.

Det viser en opgørelse, som Jyllands-Posten har lavet. Fra 2009 til 2013 har fondsbørsen givet seks påtaler til danske fodboldklubber for ikke at overholde oplysningsforpligtelsen ud af i alt 105 sager i perioden. Omregnet til procent betyder det, at fodboldklubberne har fået mere end dobbelt så mange påtaler, som den andel, klubberne udgør af alle virksomhederne på Københavns Fondsbørs Nasdaq OMX og mini-børsen First North.

Dansk Aktionærforening råder investorerne til at tage statistikken med i overvejelserne, når de beslutter, hvilke selskaberne,

»Det er alvorligt at få en påtale, og når det er sådan, at én sektor får flere påtaler end andre, er det et signal til investorerne om, at man skal passe på. Hvis fodboldklubberne ikke er i stand til at overholde de børsetiske regler, egner man sig ikke til at være børsnoteret," siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening.

Ifølge Jyllands-Postens opgørelse har Parken Sport & Entertainment, der står bag FCK, fået fire påtaler i perioden, mens selskaberne bag AGF og Silkebord IF har fået én påtale hver i de seneste knap fem år. Fodboldklubberne AAB og Brøndby IF er også børsnoterede, men har ikke fået påtaler i perioden.