Fodboldbrag på de bonede gulve

De rivaliserende Brøndby og FC København har spillet utallige mindeværdige opgør. Men hvilken er klub er den stærkeste uden for grønsværen og inde på direktionsgangene?

Fodboldbrag på de bonede gulve - 5
Læs mere
Fold sammen
Ejerskabet
I foråret blev Parken kastet ud i en voldsom krise oven på storaktionærer Steen Velas bratte nedtur. Investorens ejendomseventyr havde givet knubs til den sky rigmand, som blev tvunget til at sælge sine aktier i fodboldkoncernen.

Det lykkedes dog for ham at finde nye investorer til Flemming Østergaard i form af de to rigmænd Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen. Men i den periode var Parkens aktiekurs dagligt under pres, hvilket understreger, at selv om ejerskabet er robust, så kan der ske ting, der rusker op i den ellers så sikre ejerstruktur. Derfor er det også et åbent spørgsmål, hvad der sker om nogle år, når storinvestoren LD skal nedlægges og der igen skal findes nye Parken-investorer.

Helt anderledes ser det ud på Vestegnen, hvor de blågule har den magtfulde fond i ryggen, hvilket giver tryghed og stabilitet i ejerkredsen. Men klubben er fortsat meget afhængig af velvilje fra storsponsor Jesper Nielsen og Kasi Group, der ikke er med i ejerkredsen men kan komme det inden længe.

Samlet set er fonden bag Brøndby dog det, der giver en fordel i forhold til Parken, da fonden er yderst loyal over for formand Per Bjerregaard og ikke på samme møde stille spørgsmål, som en kritisk investor i Parken har mulighed for.

Brøndby bringer sig foran 2-1