Fodboldbrag på de bonede gulve

De rivaliserende Brøndby og FC København har spillet utallige mindeværdige opgør. Men hvilken er klub er den stærkeste uden for grønsværen og inde på direktionsgangene?

Økonomien
Flere års guldalder med spillersalg og bugnende pengekasser er forbi.

Finanskrisen har også ramt fodbolden, og især Parken er blevet sendt til tælling af krisen. Koncernens store fokus på ejendomme kombineret med en ambition om vækst har efterladt virksomheden med en milliardgæld, som banken Nordea ikke længere kunne acceptere.

Derfor satte banken angiveligt sin egen mand ind i Parkens bestyrelse ligesom banken nu har pant i alle Parkens mange datterselskaber og dermed sidder med vetoret i forhold til alt, hvad Flemming Østergaard foretager sig af større forretningsmæssige beslutninger.

Brøndby har modsat Parken slet ikke formået at skabe nogle forretningsområder ved siden af fodbolden og derfor lider klubben fra Vestegnen voldsomt, når holdet ikke præsterer på banen

Alt andet end lige, må Brøndby løbe med en kneben sejr, når det handler om økonomi, selv om det i denne disciplin reelt ikke handler om være bedst men at være mindst dårlig.

Brøndby udligner til 1-1