Flügger: Fornuftigt regnskab med et enkelt fejlskud

Halvårsregnskabet fra malerkoncernen er uden de store overraskelser.

Der var ikke de store overraskelser i halvårsregnskabet fra malerkoncernen Flügger set i forhold til de fremsatte mål. Det vurderer koncerndirektør Ulf Schnack over for RB-Børsen.

- Der er kun en enkelt pind i kisten - aktiebeholdningen, der ikke trives som den skal i øjeblikket. Men ellers ser det meget fornuftigt ud, lyder det fra Ulf Schnack der henviser til Flüggers likvide beholdning, der er investeret i aktier.

Det har kostet 4 mio. kr. ved udgangen af oktober i forhold til ved årets start den 1. maj, men set i forhold til anskaffelsesværdien på 87 mio. kr. for halvandet år siden har det generelt været en hæderlig forretning.

- Der har jo også været udbytter ved siden af kursgevinsterne, så det ser egentlig meget godt ud, siger Ulf Schnack, der holder fast i den fastlagte investeringshorisont på tre år.

For meget nedbørSommerens manglende omsætning på grund af de store nedbørsmængder, blev ikke hentet ind i de efterfølgende tre måneder, men det bekymrer ikke i ledelsen.

- Markedet for træbeskyttelse har været svagt i år. Dyrup mistede 9 pct. i deres tredje kvartal, som stort set svarer til vores andet (kvartal, red.), hvor vi gik op med 5 pct., påpeger Ulf Schnack der vurderer, at det skyldes, at Dyrup er specielt stærke i træbeskyttelse mens Flügger har styrken indendørs.

- Vi har haft bedre mulighed for at kompensere for det manglende udendørs-salg, siger han.

Afmatning i nybyggeriet mærker Flügger ikke meget til.

- 85-90 pct. af vores bygningsmaling går til vedligeholdelse. Og der er ca. 2,5 mio. boliger i Danmark, og om der bliver bygget 15.000 eller 20.000 nye med en skrabet malerbehandling - det mærker vi ikke, forklarer Ulf Schnack, der peger på, at malingsindustrien ikke har mærket det boom, som andre i bygningsindustrien har været udsat for.

- Til gengæld får vi heller ikke nedturen. Det er ligeved, at det går Flügger bedst når konjunkturen er i bund, lyder det fra den tidligere mangeårige topchef.

- RB-Børsen