FLSmidths største aktionær trods aktiesalg: Vi er langsigtede ejere

Selv om Novo A/S har solgt en mindre portion aktier i FLSmidth, så er det ikke et udtryk for, at selskabet er på vej ud af sin investering i den danske ingeniørkoncern.

FLS Industries i Valby København tirsdag den 16. september. Bestyrelsesformand for Potagua, Jens Muenter, antyder over for RB-Børsen, at der også står udlændinge bag det eventuelle købstilbud på Potagua og FLS Industries. Ifølge en // meddelelse fra Potagua overvejer et unavngivent konsortium på fem deltagere at tilbyde at købe de to selskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det understreger Morten Beck Jørgensen, investeringschef hos Novo A/S, over for Bloomberg News.

»Vi vil fortsætte med at være aktionærer i FLSmidth, som vi betragter som et solidt og veldrevet selskab. Det er en af del vores finansielle strategi at investere i selskaber, hvor vi tror, at der er værdiskabelse på lang sigt,« siger han i en skriftlig kommentar til Bloomberg News.

FLSmidth oplyste fredag, at Novo A/S havde mindsket sin ejerandel i FLSmidth til 14,9 pct. fra 15,02 pct.

Morten Beck Jørgensen forklarer, at aktiesalget sker som følge af en justering af selskabets investeringsportefølje, der skal give plads til andre investeringer.

Novo A/S' opkøb i FLSmidth blev første gang kendt i efteråret 2015, og efterfølgende købte selskabet yderligere op, indtil det i starten af 2016 nåede en ejerandel på over 15 pct., som altså nu er blevet mindsket en kende.

Novo A/S er ejet af Novo Nordisk Fonden og har blandt andet store aktieposter i Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen.