FLSmidths største aktionær trods aktiesalg: Vi er langsigtede ejere

Selv om Novo A/S har solgt en mindre portion aktier i FLSmidth, så er det ikke et udtryk for, at selskabet er på vej ud af sin investering i den danske ingeniørkoncern.

FLS Industries i Valby København tirsdag den 16. september. Bestyrelsesformand for Potagua, Jens Muenter, antyder over for RB-Børsen, at der også står udlændinge bag det eventuelle købstilbud på Potagua og FLS Industries. Ifølge en // meddelelse fra Potagua overvejer et unavngivent konsortium på fem deltagere at tilbyde at købe de to selskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Det understreger Morten Beck Jørgensen, investeringschef hos Novo A/S, over for Bloomberg News.

»Vi vil fortsætte med at være aktionærer i FLSmidth, som vi betragter som et solidt og veldrevet selskab. Det er en af del vores finansielle strategi at investere i selskaber, hvor vi tror, at der er værdiskabelse på lang sigt,« siger han i en skriftlig kommentar til Bloomberg News.

FLSmidth oplyste fredag, at Novo A/S havde mindsket sin ejerandel i FLSmidth til 14,9 pct. fra 15,02 pct.

Morten Beck Jørgensen forklarer, at aktiesalget sker som følge af en justering af selskabets investeringsportefølje, der skal give plads til andre investeringer.

Novo A/S' opkøb i FLSmidth blev første gang kendt i efteråret 2015, og efterfølgende købte selskabet yderligere op, indtil det i starten af 2016 nåede en ejerandel på over 15 pct., som altså nu er blevet mindsket en kende.

Novo A/S er ejet af Novo Nordisk Fonden og har blandt andet store aktieposter i Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen.