FLSmidth: Uventet godt marked i Mellemøsten - dir (Opd)

 

Markederne overrasker igen og igen FLSmidth & Co. positivt. Denne gang er det markedet i Mellemøsten, hvor den ventede afmatning udebliver, og det understreges blot af torsdagens store ordre i Syrien.

 

- Det, der er interessant, er, at der igen er tale om en ordre i Mellemøsten. Vi havde ventet en afmatning i Mellemøsten, men den er ikke kommet, så vi er blevet positivt overraskede, siger koncernchef hos FLSmidth & Co., Jørgen Huno Rasmussen, til RB-Børsen.

 

FLSmidth & Co. bygger cementfabrikker og anlæg til mineralindustrien, hvor ordren til Syrien er på en cementproduktionslinie til en værdi af 840 mio. kr.

 

- Vi er ikke bekendt med, at der har været andre tilbud. Orasom Constructions Industries er en professionel kunde, som vi også har andre projekter med, så vi skal levere til konkurrencedygtige priser. Marginalen på ordren er dog god, og den opfylder til fulde de krav, vi stiller, siger Jørgen Huno Rasmussen.

 

Han forklarer, at der er tale om levering af højteknologisk udstyr. Det skyldes først og fremmest, at kunden har høje standarder for teknik, produktion og miljø, og ikke så meget lokale krav fra myndighederne.

 

FLSmidth & Co. har et ønske om i højere grad at deltage i selve driften af cementfabrikker, når først de er bygget. Koncernen har erfaringen dertil, og samtidig er der tale om en attraktiv forretning. Det er dog ikke lykkedes at få en sådan aftale i stand på den syriske fabrik.

 

- Der indgår altid afterservice i ordrene i en vis udstrækning. Det betyder, at vi skal levere reservedele med videre i to år, men der indgår ikke noget om den efterfølgende drift, oplyser Jørgen Huno Rasmussen.

 

Den nye fabrik ventes klar til drift i midten af 2009, og indtil da vil den bidrage positivt til FLSmidths indtjening.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )