FLSmidth tager del i finsk børsfest

Der er rift om aktierne i FLSmidth og konkurrenten Metso tirsdag morgen. Baggrunden er oplysninger om skotske Weir Groups interesse i en fusion med Metso, der ligesom FLS sælger udstyr til mineindustrien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge den britiske avis The Times er Weir Group muligvis villig til at betale op til 30 euro per aktie i Metso. Det er 26 pct. over slutkursen på Metso mandag. Meldingen tages til efterretning på børsen i Helsinki, hvor Metso-aktierne er åbnet 16,5 pct. højere i 27,58 euro. Også FLSmidth stiger 4 pct. til 284,4 kr., og finske Outotec, der også slår sine folder inden for udstyr til minesektoren, ligger 6,3 pct. højere i 8,55 euro.

Analytiker i Alm. Brand Markets Jesper Christensen vurderer over for Ritzau Finans, at det umiddelbart er svært at bedømme, hvilke konsekvenser det får for FLSmidth, hvis oplysningerne om Weir Groups interesse for Metso viser sig at holde vand. Ved første øjekast er der således mulighed for både en negativ og positiv fortolkning.

Den positive tolkning handler om den pris, Weir Group angiveligt værdisætter Metso til. Den negative, at en fusion mellem det skotske ingeniørselskab og finske Metso vil skabe en større og stærkere konkurrent for FLSmidth, der konkurrerer med Metso på markedet for udstyr til mineindustrien.