FLSmidth står til storvækst inden for mineraler - Danske

 

Den danske koncern FLSmidth satser på storvækst inden for mineralaktiviteterne i FFE Minerals. Det understøtter de rigtigt gode udsigter for FLSmidth-koncernen, der nyder godt af ekstraordinære gode markedsvilkår i disse år, vurderer Danske Equities.

 

FLSmidth holdt fredag kapitalmarkedsdag i London, hvor selskabet fremhævede det hastigt voksende forretningsområde FFE Minerals, der i dag står for 25 pct. af omsætningen i FLSmidth.

 

- Der er ingen "breaking news", men det understøtter de rigtig gode udsigter for FLSmidth, konstaterer analytiker Stig Frederiksen fra Danske Equities over for RB-Børsen i forbindelse med kapitalmarkedsdagen.

 

- Det understøtter vores positive holding og forventninger til FFE Minerals med stigende vækst og højere marginaler. Samtidig satser FFE Minerals på opkøb inden for service og reservedele. Det er et vigtigt område, da det vil fjerne risiko og øge rentabiliteten. Især FFE Minerals opkøb af tyske Koch sidste år ser ud til at være bedre end ventet, påpeger Stig Frederiksen.

 

Markedet for både cementfabrikker, som FLSmidth tager sig af, og markedet for minedrift, som FFE Minerals leverer maskiner til, boomer i disse år. Derfor har FLSmidth alle muligheder for fortsat vækst.

 

- Generelt er det store spørgsmål, om FLSmidth kan levere. Der er ingen problemer med markedsvæksten, men spørgsmålet er mere om de kan styre organisationen. Og det gælder både for FFE Minerals og hele koncernen, konstaterer Stig Frederiksen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )